Monako (©Reuters)
Monako (©Reuters)

Lans pokazao Zvezdi kako: Niti je Monako savršen, niti je sreća bezgranična

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 17:08

Kneževi primili prvi gol i ispustili prve bodove u Ligi jedan

Nimalo naivan, ali ne baš tim pred kojim kolena treba da klecaju. To je Monako, jedan od osam rivala Crvene zvezde u renoviranoj Ligi šampiona. Napred pomalo zbunjen posle odlaska Visama Ben Jedera, godinama svog najopasnijeg igrača, čak i sklon greškama kad nervoza pritisne. Kneževi su u trećem kolu Lige 1 primili prvi gol i ispustili prve bodove u francuskom šampionatu, pošto je Lans srpskom prvaku pokazao da i Monako ima mane – 1:1.

Imao je vala i dosta sreće, no ni ona nije bezgranična, pa iako je čuvala domaćina sve do sudijske nadoknade nije mogla da sačuva nulu u koloni „broj primljenih golova“. U stvari, pravo je čudo kako su izabranici Adija Hitera danas samo jednom vadili loptu iz svoje mreže. Mnogo veće čudo od ispuštene pobede u trećem minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

Oba gola videli smo u samoj završici meča, pošto je Monako do vođstva stigao posle centaršuta Kaja Enrikea u 84. minutu i odličnog trzaja glavom Denisa Zakarije. I taman kad se učinilo da će posle Sent Etjenovog i Lionovog to biti dovoljno i za Lansov skalp, Zakarija je rešio da u jednom koraku pređe put od junaka do tragičara. Krenuo je u blok, ostavio ruku ispruženom, VAR je svoje odradio, a Pžemislav Frankovski je bio precizan sa kreča za konačnih 1:1.

Lansu se tako vratilo za sve ono što je promašio u ranijem toku meča, a propustio je dosta s obzirom na to da Monako nije baš ekipa ekipa koja će mnogo toga da vam dozvoli. Naprotiv. Ali iako je domaćin većim delom utakmice držao loptu u nogama, najbolje prilike viđene su ispred gola Filipa Kona.

Prosto je neverovatno recimo kako su 31. minutu okvir Monakovog gola uzdmali i Adrijen Tomason i Vesli Said.

Slična slika i u drugom poluvremenu. Kneževi kruže oko Lansovog kaznenog prostora, ali nemaju ideju kako da probiju do samog gola. I bivaju sve nervozniji kako vreme prolazi. Više je od 30 stepeni Celzijusa, teren užasan i za srpske uslove, greška samo čeka da se desi

Retke su kad igra Monako, ali kada se dese – potencijalno su fatalne.

Tako je bilo u 72. minutu kada je Florijan Sotoka izbio sam pred Kana, ali je golman Lansa pobedio u tom duelu. U 78. minutu je i on poklekao, ali je tada VAR priskočio u pomoć i poništio pogodak Remija Labo Laskarija zbog toga što je u duelu sa Vilfredom Singom koristio i ruke kako bi primirio loptu. Ni to ipak neće kamuflirati kiks Kristijana Mavise, 19-godišnjeg zadnjeg veznog koji je ovog leta stigao iz Tuluza za 16.000.000 evra i danas debitovao za Monako umesto suspendovano Lamina Kamare, još jednog novajlije. Tek da ne bude da je Mavisa nekakav diletant, odlično je funkcionisao u tandemu sa Zakarijom sve do te greške.

U stvari, ceo tim Monaka je defanzivno funkcionisao izuzev u tim žutim minutima. Ponavljamo, nije ih bilo mnogo, ali bilo ih je i nije Monako ostavio utisak tima protiv kojeg se ne može.

Samo što jeste protivnik kakve niko ne voli. Fizički moćan, tvrd, ulazi u kost i u meso i lomi ponavljanjima. Nema tu spektakla u potezu, možda zato što je Aleksandar Golovin meč presedeo na klupi, ali nema ni mnogo prostora za rivala da se razmaše.

FRANCUSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Olimpik Lion - Strazbur 4:3 (1:1)

/Toliso 45+2, Mejtland Najls 62, Orban 64, 72 - Nanasi 3, Santos 48, Emega 58/

Subota

Brest - Sent Etjen 4:0 (2:0)

/Kamara 10, Del Kastiljo 32pen, Ažork 78, Lala 84pen/

Monpelje - Nant 1:3 (1:2)

/Adams 30 - Ablin 24, Simon 45+7, Mohamed 85/

Tuluz - Marselj 1:3 (0:2)

/Babika 90 - Grinvud 16, 17, Luis Enrike 53/

Nedelja

Monako – Lans 1:1 (0:0)

/Zakarija 84 – Frankovski 93pen/

17.00: (4,20) Anže (3,50) Nica (2,00)

17.00: (2,80) Avr (3,15) Okser (2,65)

17.00: (3,05) Rems (3,50) Ren (2,45)

20.45: (3,90) Lil (3,50) Pari Sen Žermen (1,95)

***Kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara