Žil Kunde i Dijego Karlos (©AFP)
Žil Kunde i Dijego Karlos (©AFP)

Lančana reakcija Ramosove odluke: Real dodao Seviljin tandem na listu želja

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 13:12

Sve je širi spisak potencijalnih kandidata

Udarna vest u svim španskim medijima je zvanična odluka Serhija Ramosa da odbije obe Realove ponude za produžetak saradnje, što je moglo da se nagovesti još juče. Vrsni defanzivac odlučio je da ne prihvati dve varijante ugovora koje su stavljene pred njega, a sve se glasnije priča o navodnom razgovoru Serhija Ramosa sa Florentinom Perezom gde mu je ovaj saopštio da sanja velike snove u Parizu...

Real Madrid je već počeo da se priprema za život bez svog kapitena, jer su s ovom odlukom šanse da se nađe zajednički jezik i nastavi saradnja postale izuzetno niske.

Izabrane vesti

Od juče se pominje Realovo koketiranje s Pauom Toresom, u međuvremenu se šuška o Eriku Garsiji i Dajotu Upamekanu, a već danas je lista želja produžena za još dva imena - Dijego Karlos i Žil Kunde.

I to ne piše bilo ko već Estadio Deportivo, ugledni dnevni sportski list iz Sevilje i jedan od najjačih medija na Iberijskom poluostrvu. Seviljin štoperski tandem proći će kroz detaljan skener Realovih skauta u narednim mesecima i u slučaju da Ramos zaista ode i pojača PSŽ, neko od njih dvojice mogao bi da ima realne šanse da uskoči u njegove kopačke.

Imalo bi to i svoju poetsku stranu, pošto je Ramos i stigao u Real Madrid pre skoro deceniju i po upravo iz Sevilje. Nisu Karlos i pogotovo Kunde nova imena u tefteru Zinedina Zidana i njegovih saradnika. Naprotiv. Real Madrid Kundea drži na nišanu skoro godinu dana pošto je pre proglašenja pandemije zbog virusa korona bio u planovima za veliku rekonstrukciju odbrane, ali onda je ekonomska kriza sve promenila. Real Madrid ne planira nikoga da dovodi, niti da prodaje u januaru i svi poslovi biće obavljeni na leto.

Kunde je lično Zidanov pik, s obzirom da su obojica Francuzi i da Realov šef jako ceni njegove igračke kvalitete. U Sevilji se već spremaju za bar jednu veliku prodaju na leto kako bi se nadomestili nagomilani dugovi i troškovi koji su postali još veći u ovim mesecima pandemije.

Podsetimo, Sevilja je letos odbila 55.000.000 evra od Mančester Sitija za Kundea i tražila je tada između 65.000.000 i 70.000.000 evra. Karlos je dugo bio na Liverpulovom radaru kao partner Virdžilu van Dajku, ali je Jirgen Klop imao drugačije planove. Brazilac bi bio dostupniji od Kundea pošto Sevilja njega ceni između 40.000.000 i 50.000.000 evra, mada obojica igraju na izuzetno visokom nivou i vodili su klub do rekordne šeste titule osvajača Lige Evrope letos.



tagovi

SeviljaReal MadridZimski prelazni rok 2021Dijego KarlosŽil Kunde

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara