Lampard ne pušta Vilijana i traži Čelsiju da prekrši pravilnik

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 16:29

Da li će se desiti nešto što se na Stamford Bridžu ne radi?

Dok publika sa Stamford Bridža i dalje čeka prvi Čelsijev potez na zimskoj pijaci i dovođenje pojačanja zbog kojeg je skinut transfer embargo, Frenk Lampard iz kulisa pokušava da napravi pravu malu revoluciju.

Rekorder po broju golova u dresu Plavaca i šef stručnog štaba pokušava da osigura Vilijanov ostanak u narednim godinama pošto se sve više potencijalnih poslodavaca vrti oko Zapadnog Londona kako bi dobili usluge brazilskog ofanzivca. Vilijanu ugovor sa Čelsijem ističe za manje od šest meseci, a iako su temelj ovog tima igrači iz omladinskog pogona, Lampard vidi Brazilca kao jednu od ključnih figura za dalji napredak mladih nada.

Izabrane vesti

Problem je u tome što Vilijan od Čelsija traži dvogodišnji ugovor, što bi mu Lampard rado dao, ali od dolaska Romana Abramoviča u klub uvedeno je pravilo da se igračima starijim od 30 godina ne nudi saradnja duža od jedne sezone, što je dosad bio kamen spoticanja za mnoge asove prethodnih godina. Osim sigurnog dvogodišnjeg ugovora Vilijan od kluba traži i značajnu povišicu na platu koja trenutno iznosi oko 125.000 evra nedeljno.

Lampard će zbog toga narednih dana imati ozbiljne razgovore s klupskom direktorkom Marinom Granovskajom i njenim savetnikom Petrom Čehom od koje će tražiti da se prekrši pravilnik u Vilijanovom slučaju i ponude uslovi kakve Brazilac traži. Ključ bi mogao da bude upravo nekadašnji golman Čelsija, koji je Lampardov dugogodišnji prijatelj i saigrač, a kako je odnedavno savetnik najbliže Abramovičeve saradnice, postoji šansa da se dogodi nešto što praktično nikada ranije nije.

U međuvremenu Čelsi je uspešno završio pregovore s supertalentovanim desnim bekom Risom Džejmsom i produžila saradnju do juna 2025. godine, dok je Lampard definitivno odlučio da Pedru pruži slobodu da bira novu sredinu. U međuvremenu, na Stamford Bridžu se i dalje intenzivno radi na dovođenju jednog od igrača najviše rangiranih na spisku želja. Prvi je Džejdon Sančo za koga Dortmund traži preko 100.000.000 evra, dok Kristal Palas ne pristaje da proda Vilfrida Zahu za manje od 80.000.000 evra.

Vilijan je u Čelsi stigao iz Anžija u avgustu 2013. godine za 35.000.000 evra, a dosad je osvojio dve Premijer lige, jednu Ligu Evrope i po jedan FA kup i Liga kup. Ove sezone skupio je 27 nastupa u svim takmičenjima i ima po pet golova i asistencija, a samo su Kepa Arizabalaga i Mejson Maunt imali više nastupa od njega u Premijer ligi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara