Slavlje Plavaca (©Reuters)
Slavlje Plavaca (©Reuters)

Lampard meša karte: Povratak otpisanog Kepe i Gilmurov debi

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.12.20. | 14:59

Čelsi čeka Krasnodar, Sevilja u Renu budži koeficijent

U Grupi E svi čvorovi su odmršeni u petom kolu. Poslednje, 6. kolo grupne faze Lige šampiona, neće doneti ništa novo. Poredak je jasan – Čelsi kao prvoplasirani ide nokaut fazu, a sa njim će i Sevilja. Krasnodar se seli u Ligu Evrope na proleće, a Ren, koji je tokom leta poprilično uložio kako bi renovirao tim i bio konkurentan na elitnom takmičenju na Starom kontinentu, podbacio je.

Večerašnji okršaji u ovoj grupi biće prilika za drugopozivce da se nametnu trenerima. Čelsi je dominaciju u grupnoj fazi "pečatirao" ubedljivim trijumfom u Sevilji (4:0), a Frenk Lampard preorijentisaće se na utakmice domaćeg prvenstva. Ulaskom u decembar, počelo je „ludilo“ na Ostrvu. Dobro poznat pakleni ritam u Engleskoj stupio je na snagu, pa je sa te strane po Lampadov tim olakšavajuća okolnost što je sigurnim korakom gazio kroz Ligu šampiona, nije prosipao bodove i može sa izmešanim sastavom da ugosti ruski Krasnodar.

Izabrane vesti

Čelsi kako vreme odmiče igra sve bolje i bolje, a pored odličnih rezultata koje beleže u Ligi šampiona, Plavci igraju jako dobro i u Premijer ligi i visoko se kotiraju – treći su na tabeli sa dva boda zaostatka za Totenhemom i Liverpulom, vodećim dvojcem. Jasno je da će tim sa Stamford bridža u dobrom raspoloženju dočekati prazničnu euforiju i da mu fokus nije na meču sa Krasnodarom, već da su igračima u podsvesti okršaji u Premijer ligi.


Najavio je Lampard da će rotirati za meč bez rezultatskog značaja i da će se ponovo među stativama naći Kepa Arizabalaga, kojeg je Mendi u potpunosti potisnuo od dolaska i namenio mu mesto na klupi. Večerašnji nastup Kepi će biti prvi još od oktobra i upravo utakmice sa Krasnodarom.

"Kepa počinje, sjajno je trenirao. Radi se o stavu i načinu na koji igrate, njegova situacija je sada drugačija pošto je Mendi u sjajnoj formi“, rekao je Lampard na konferenciji za medije uoči susreta sa ruskim timom.

Hakim Zijeh i Kalum Hadson-Odoi neće biti na raspolaganju šefu struke Plavaca, a mladi Bili Gilmur, reprezentativac Škotske do 21 godine, dobiće priliku da debituje u Ligi šampiona. Najverovatnije od starta. Nema sumnje da će Olivije Žiru, koji se nalazi u briljantnoj formi, početi od starta. Ušao je francuski napadač u seriju. Dobio je prostor Žiru i golovima se odužio Lampardu za ukazano poverenje, a na prethodne dve utakmice u Ligi šampiona spakovao je pet golova. Razgoropadio se Žiru protiv Sevilje, postigao je poker golova, pogodio je i protiv Rena, a na poslednjoj utakmici u nizu, ni odbrana Lidsa nije pronašla način da ga neutrališe.

Krasnodar je ispunio cilj plasmanom u Ligu Evrope. Prezimio je u Evropi, a nešto više nije realno bilo ni očekivati u konkurenciji Čelsija i Sevilje. Bacio je Krasnodar na kolena Ren u Rusiji, nije francuski tim pokazao bolju stranu ni na istočnom frontu, a Krasnodaru je taj trijumf uz bod iz Francuske bio dovoljan da ne završi evropski pohod tokom jeseni. Juri Gazinski i Kristofer Olson su upitni za duel sa Čelsijem, a vrlo verovatno ni Lampardov kolega Murad Musaev neće izvesti najjači sastav u Londonu.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

Utorak

21.00: (1.30) Čelsi (5.70) Krasnodar (9.00)

21.00: (3.00) Ren (3.20) Sevilja (2.45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiSeviljaKrasnodarLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara