Darko Jevtić i Vukan Savićević (@StarSport)
Darko Jevtić i Vukan Savićević (@StarSport)

Lalu pecnuo 'fenjer' na debiju, desetak minuta delilo Jedinstvo od podviga protiv Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 19:47

Marko Veličković spasio goste poraza i 'poništio' majstoriju Jevtića iz prvog poluvremena - 1:1 na Ubu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Lazarevca)

Nije debi Nenada Lalatovića doneo Vojvodini očekivanu rezultatsku dobit. Protivnik je na papiru bio idealan, Novosađani su gostovali poslednjeplasiranom Jedinstvu, ali je domaćina desetak minuta delilo od istorijske pobede nad favoritom. Ovako, Marko Veličković je pogotkom u 84. minutu donekle "poništio" majstoriju Darka Jevtića iz prvog poluvremena i spasio svoj tim poraza u Ubu u meču 12. kola Mozzart Bet Superlige - 1:1. Mogli su gosti i do potpunog preokreta u finišu, ali je veliku priliku propustio Jusuf Bamidele. U svakom slučaju, pomešana osećanja u domaćem taboru, rezultat koji bi pre meča verovatno oberučke potpisali, koji su borbenošću zaslužili, ali imaju čak i za čime da žale, jer malo im je falilo pa da sačuvaju vođstvo, dok Novosađani nikako da izađu iz ovosezonske hronične rezultatske agonije...

Izabrane vesti

Pred duel sa Vojvodinom, iz tabora Jedinstva stizale su optimističke izjave i ogromno prisustvo želje da se u utakmici sa Novosađnima stigle do povoljnog rezultata bez obzira na podatak da je na drugoj polovini terena rival koji je važio za velikog favorita. Odigrali su Ubljani bez svake sumnje najbojih prvih 45 minuta ove jeseni. Hrabro su izabranici trenera Miloša Oradovića ušli u meč, rešeni da stignu do zacrtanog clja. Na drugoj strani, Lale nisu delovale ubedljivo već su na mahove pukašavali da priprete, ali i pored svega, nisu uspeli da stignu do cilja, što zbog neprecizbnosti što zbog dobrih intervencija golmana Vukašina Jovanovića.

Crveno-beli su stigli do gola prednosti u 28. minutu.Golu Jedinstva prethodila je majstorija Darka Jevtića. Iskusni fudbaler presekao je na centru napad gostiju, poneo loptu, vešto se oslobodio čuvara i kada je izašao sam pred golmana Gočmanca, nije mu preostalo ništa drug već da loptu pošalje u nebranjeni deo mreže. Bio je to signal za veliku radost na tribinama stadiona pod Šepkovcem.

Novosađani su pokušavali, ali teško su dolazili u poziciju da pronađu i najmanju pukotinu u poslednjoj liniji domaćeg sastava. U nastavak utamice trener Lalatović je ušao sa tri izmene, želeći na taj način da promeni tok utekmice, preusmeri vodu na svoju vdenicu i stigne do preokreta. Bez računice nisu bii ni domaćini pa su nastavili sa izdanjem iz prvog dela utakmice.

Energično, u svom stilu Nenad Lalatović je vodio i ovu utakmcu, tražio od svojih pulena da krenu napred, da napadnu, ali bedem pred golom domaćina bio je više nego pouzdan. Imali su domaći fudbaleri priliku i da posvise vođstvo, ali Denzel i Strahinja Rakić posle kornera nisu uspeli da matiraju Gočmanca.

Gosti jesu bili uspešni. Posle prekida loptu ubačenu u srce kaznenog prostora lopta je sela na nogu Marka Veličkovića, šutirao je neodbranjivo i za Vukašina Jovanovića nije bilo spasa. Brojke na semafru su se promenile - 1:1. Ogromnu šansu za potpuni preokret propustio je Bamidele iz situacije kada je bilo teže promašiti nego pogoditi, ipak on je uradio ovo drugo.

JEDINSTVO - VOJVODINA 1:1 (1:0)

/Јevtić 28 - Veličković 84/

Ub. Stadion: "Dragan Džajić.

Gledalaca: 800.

Sudija: Aleksandar Živković (Niš).

Žuti kartoni: Miladinović, Denzel, trener Obradović (Jedinstvo), Nikolić (Vojvodina).

JEDINSTVO (4-1-3-2): V. Jovanović 7-Doderović 7, Aćimović 7, Damjanić 7 (od 78. Sisej-), Golubović 6,5 - Mitrović 7 (od 61.Miladinović ) - Jevtić 7 (od 84.Arana-), Rakić 7 (od 84. Fereira-), Matić 7-Perez 7 (od 61. Stojanović ) - Denzel 6,5.

VOJVODINA (4-2-3-1): Gočmanac 6,5 - Nikolić 6 (46.Butean 6,5), Korać 7, Crnomarković 7, Đorđević 5,5 (od 66. Lukas-) - Petrović 7, Savićević 6 (od 76. Medojević-), Poletanović 6 (od 46 Depu 6) -Radulović 6 (od 46. Veličković 7),Seri 7 - Bamidele 7.

Igrač utakmice: Strahinja Rakić (Jedinstvo) 7.

PIŠE: Miloje Radičević


tagovi

FK VojvodinaJedinstvo UbMozzart Bet SuperligaNenad LalatovićMarko VeličkovićDarko Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara