Lalatović objasnio kako je Matić otišao: Nudili su mu jači ugovor, kaže da rešava egzistancijui, ali Voša je velika kao Partizan i Zvezda

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 11:40

Šansa Momčilu Mrkaiću

Skoro polovina jesenjih golova odletelo je sa „Karađorđa“ u samo nekoliko dana. Bojan Matić, kao prvi strelac tima (autor devet pogodaka u Superligi) prešao je u Partizan, Vinset Eze (tri komada) je na putu ka Čukaričkom, raskinuta je pozajmica sa Nemanjom Nikolićem (takođe, tri gola), pa je pred stručnim štabom Novosađana zahtevan posao da nadoknade efikasnost iz prvog dela sezone.

Biće to ozbiljan izazov za Nenada Lalatovića, koji je ostao bez čvrstog oslonca u ofanzivnom delu tima, pošto se Matić u petak preselio među crno-bele u transferu teškom 120.000 evra. Trećeplasirani tkm na tabeli superlige upinjao se da zadrži rođenog Zrenjaninca, međutim, njegova izričita želja je bila da se oproba u Humskoj.
Već na okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se pshički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji i njega i Vojvodinu, o transferu može da se pregovara. Posle toga, Partizan je poslao ponudu za Matića, koja je u prvi mah bila odbijena, ali nakon što je Partizan korigovao ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora sa Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu u međuvremenu stigao i Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi sa prelaskom Bojana u Partizan“, pojasnio je kako su tekli pregovori Nenad Lalatović, trener Stare dame srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Podsetimo, crno-beli su i letos želeli da angažuju bivšeg golgetera Mačve i korejskog Suela, ali je posao realizovan tek u ovom prelaznom roku.
Moram da napomenem da je Matić imao izričitu želju da pređe tamo i rekao da mu je od strane tog kluba ponuđen mnogo jači ugovor od onog koji je Vojvodina u mogućnosti da ponudi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Rekao sam da je Vojvodina jednako veliki klub kao Partizan i Crvena zvezda i da će, ako i u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti dobar inostrani transfer. On je, međutim, ostao pri zahtevu i ja sam morao da se složim sa tim“, dopunio je Lalatović u izjavi za klupski sajt.

Posle ovakvog raspleta nameće se pitanje ko će voditi napad Voše na proleće. Prvi kandidat je Momčilo Mrkaić, novajlija iz Javora, s tim da postoji plan da se promovišu i najbolji izdanci klupske škole.
Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član mlađih reprezentativnih selekcija i pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima valja dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost. Način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba“, obrazložio je predsednik Vojislav Gajić.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara