Lalatović (©Starsport)
Lalatović (©Starsport)

Lala došao, Mladost zablistala kraj Jošanice

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.08.24. | 19:35

Lučanci slavili u Novom Pazaru golom mladog Krsmanovića – 1:0

Loš Pazar, najlošiji od početka sezone. Ni Lučanci nisu blistali, ali je i to što su pokazali bilo dovoljno da ponesu čitav plen sa Atletskog stadiona. U petom kolu Mozzart Bet Superlige radovali su se gosti: Novi Pazar - Mladost 0:1 (0:1).

Šok terapija urodila je plodom, Nenad Lalatović pobedom je započeo poglavlje u Lučanima. Na taj način malo su zalečene rane iz prošle prvenstvene runde i anuliran kiks protiv Tekstilca u Užicu (1:2).

Izabrane vesti

Novi Pazar je vezao dva poraza, potpisavši prvu kapitulaciju na svom bunjištu. Osetio se izostanak povređenog napadača Žulijusa Eđikea Opare, posebno što za teren još uvek nije spreman Uroš Đuranović. Ni Adema Ljajića nije slušala lopta.

Zadržao je Nikola Trajković formaciju sa "Rajka Mitića", ali uz dvojicu novih startera. Tokom sedmice povređenog strelca protiv Crvene zvezde Oparu zamenio je Jovan Mituljkić, a Aleksandar Mesarović dobio je prednost u odnosu na Seada Islamovića.

Debitant na klupi Lučanaca, Lalatović unapredio je u prvotimce Nikolu Andrića, Nikolu Lekovića i Uroša Ljubomirca, dok je iz prvih 11 izostavio Aleksandra Varjačića i Patrika Frajdeja Ezea, a iz protokola Žarka Udovičića.

Obećavajući napad Pazaraca u petom minutu Rodni Antvi je neprecizno iz teške pozicije završio glavom, da bi četiri minuta kasnije na drugoj strani Jovan Ćirić stavio na muke Dragana Bojata i skoro iz mrtvog ugla primorao Filipa Pajovića da izbaci u korner.

Činjenica da su to bile najveća uzbuđenja tokom skoro pola časa igre u prvom poluvremenu dovoljno govori o sadržaju. Gosti su imali prednost u posedu i delovali organizovanije u ofanzivnim akcijama, ali tek u 29. minutu došli su do prave prilike, koja je posledica kardinalne greške pazarskih štopera. Ne samo do prilike, već i do vođstva.

Leković je poslao dugu loptu sa svoje polovine, a ona je delovala kao potencijalno lak plen za Ognjena Mršića i Filipa Bačkulju. Krenuli su obojica neodlučno, sudarili se i Ognjen Krsmanović je dobio jedan na jedan situaciju sa Pajovićem. Hladnokrvno je reagovao mladi napadač - 0:1.

Samo dva minuta docnije ličilo je na ekspresan odgovor domaćina. Bojat je lepo uposlio Mesarovića, koji je pao pored Saše Stamenkovića. David Matić sačekao je kraj akcije, a potom pokazao na "kreč". Usledio je poziv iz VAR sobe i promena odluke. Umesto penala - žuti karton Mesaroviću zbog simuliranja.

Do obaveznog odmora skoro da ništa drugo nismo videli. Mladost je na pauzu otišla mnogo zadovoljnija.

Ulazak Islamovića i Lazara Zličića, uz ofanzivniju ulogu Adetunđija Rasaka Adešine, značio je promenu sistema Plavih u 4-3-3 već od 46. minuta.

Živnuli su malo Pazarci, oglasila se jače i publika, ali se na neko uzbuđenje čekalo do 53. minuta. Najpre je Mršić blokirao Ćirića, koji je dobio dugu loptu od Aleksandra Pejovića, da bi obećavajući odgovor u kontri izostao zbog slabe reakcije Adešine. Ljajić je u 55. minutu neprecizno tukao sa distance, a Mesaroviću je u 59. minutu odbranio Stamenković.

Posle nove disharmonije u odbrani Novog Pazara, Pajović je u 67. minutu osujetio Filipa Žunića, a zatim i Krsmanovića.

Dve dobre šanse za Novi Pazar u 77. minutu, kada je Stamenković zaustavio pokušaje Islamovića nogom i Adešine glavom. Kakva prilika za domaće u 81. minutu: Stamenković je skinuo Islamovićev trzaj glavom, nakon kornera Viktora Živojinovića. U kontri je sve dileme mogao da otkloni Žunić, istakao se Pajović.

Adešina je izmamio uzdahe u 88. minutu, ali lopta se jedva dokotrljala do Stamenkovića. Golman Mladosti je u 90+2. minutu ukrotio bombu Zličića što je išla pod prečku i najavio veliki slavlje najiskusnijeg sastava Mozzart Bet Superlige.

NOVI PAZAR - MLADOST 0:1 (0:1)

/Krsmanović 29/

Novi Pazar,

Atletski stadion.

Gledalaca: 1.800.

Sudija: David Matić.

NOVI PAZAR (3-4-3): Pajović 6,5 - Bjeličić 5 (46. Zličić 5,5), Mršić 5,5, Bačkulja 5 - Bojat 5, Mesarović 5,5 (75. Živojinović -), Adešina 5,5, Miletić 5 (75. Lakićević -) - Mituljikić 5 (46. Islamović 6), Ljajić 5,5, Antvi 5.

MLADOST: (3-4-3): Stamenković 7 - Andrić 6,5, Cvetinović 6,5, Leković 6 - Ćirković 6, Tumbasević 6, Pejović 6,5, Joksimović 6,5 - Ljubomirac 6 (73. Bojić -), Krsmanović 7 (73. Pribaković -), Ćirić 6,5 (65. Žunić 6).

Igrač utakmice: Saša Stamenković (Mladost) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Melo 69 – Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 89/

Petak

TSC – OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Kahvić 16/

Subota

Novi Pazar - Mladost 0:1 (0:1)

/Krsmanović 29/

Napredak - Spartak U TOKU

Tekstilac - Jedinstvo U TOKU

Nedelja

19.30: Železničar Pančevo – IMT

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Odloženo: Partizan – Radnički Niš



tagovi

Nenad LalatovićMladost LučaniMozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara