©Reuters
©Reuters

Lako je protiv Koma i Verone: Roma anestezirala Motin Juve

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 22:40

Rimski klub odoleo na Alijanc stadionu u derbiju 3. kola Serije A

Trebalo je da bude derbi kola, a bi najdosadnija utakmica ovog vikenda u Seriji A. Juventus i Roma razočarali su u trećoj rundi italijanskog šampionata odigravši bez golova na Alijanc stadionu u Torinu.

Podigao je značajno očekivanja svojim navijačima Juventus partijama protiv Koma (3:0) i Verone (3:0), klele su se pristalice torinskog kluba da njihov klub godinama nije igrao kao u uvodna dva kola, ali se posle 'nule' sa Romom čini da su ubedljive pobede više bile odraz nemoći i odsustva kvaliteta rivala nego uigranosti Stare dame.

Izabrane vesti

Bjankoneri jesu delovali lepršavo u pomenutim mečevima, no večeras te igre nije bilo ni u tragovima. Pristup Juventusovih fudbalera bio je bojažljiv, rezervisan, pomalo i ziheraški, a kad je tako ni rezultat ne može da bude bolji. Roma je u potpunosti anestezirala tim što je dosad pokazao najviše u Seriji A, a koliko su se prisutni na Alijanc stadionu dosađivali pokazuje i statistika. I jedni i drugi uputili su po jedan udarac u okvir protivničkog gola mada suštinski nijednog trenutka nije bilo naznaka da bi rezultat mogao da se promeni.

Odlučio je Tijago Mota da prepiše startnu postavu iz prethodne utakmice, ali nije bio zadovoljan izgledom svom tima u prvom poluvremenu te je pred odlazak na odmor zatražio od njih da se ubrzaju. Baš tada je Juventus došao do prve, ispostaviće se kasnije i jedine prilike. Dušan Vlahović je uspeo da zahvati - istina nešto slabije - oštar centaršut Kenana Jildiza sa levog boka i natera Mileta Svilara da se opruži koliko je dugačak i usmeri loptu ka korner zastavici.

Da nije zadovoljan kako je njegov tim izgledao, videlo se i po Motinoj odluci da već u pauzi između poluvremena pošalje u igru debitante Tena Kopmejnersa i Fransiska Konseisaa, međutim, ništa se značajnije nije promenilo u igri domaćina. Roma još pasivnija, bezidejnija, mada nas je ona na to i navikla partijama protiv Kaljarija i Empolija koje su joj donele tek jedan bod. Zato joj je ovaj drugi mnogo dragoceniji nego Juventusu.

U drugom meču odigranom u istom terminu Udineze je minimalnim rezultatom savladao Komo te se sa sedam bodova izjednačio sa Interom, Juventusom i Torinom na vrhu tabele. Izabranicima Koste Runjaića tri boda doneo je brazilski napadač Brener pogotkom u finišu prvog poluvremena mada su gosti vrlo lako mogli da šokiraju domaćina. Imao je Komo penal u dubokoj nadoknadi, preuzeo je odgovornost lokalni momak Patrik Kutrone, ali je promašio čitav gol i poneo epitet tragičara.

SERIJA A - 3. KOLO

Petak

Venecija - Torino 0:1 (0:0)

/Koko 86/

Inter - Atalanta 4:0 (2:0)

/Đimsiti 3 ag, Barela 10, Tiram 47, 56/

Subota

Bolonja - Empoli 1:1 (1:1)

/Fabijan 2 - Gjasi 3/

Leče - Kaljari 1:0 (1:0)

/Krstović 26/

Lacio - Milan 2:2 (0:1)

/Kasteljanos 62, Dia 66 - Pavlović 8, Leao 72/

Napoli - Parma 2:1 (0:1)

/Lukaku 90+2, Zambo-Angisa 90+6 - Boni 19/

Nedelja

Fjorentina - Monca 2:2 (1:1)

/Ken 45, Gosens 90+6 - Đurić 18, Maldini 32/

Đenova - Verona 0:2 (0:0)

/Čačua 55, Tengstet 64pen/

Udineze - Komo 1:0 (1:0)

/Brener 43/

Juventus - Roma 0:0



tagovi

Serija ARomaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara