Lajpcigu ovo nije trebalo pred derbi, Hofenhajm šokirao u Gladbahu, Šalke nije očajan, nego tužan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 17:45

Bez golova na Red Bul Areni, sastav Sebastijana Henesa preokrenuo rezultat na Borusija Parku (2:1), Arminija odnela bodove sa Feltins Arene (1:0)

Lajpcigu ovo nikako nije trebalo pred večerašnji derbi između Leverkuzena i Bajerna. Ekipa Julijana Nagelsmana ostala je kratkih rukava u obračunu sa upornim Kelnom, pa je uspela samo da se izjednači na tabeli sa vodećim Aspirindžijama, koji meč sa aktuelnim šampionom dočekuju znatno spokojnije - 0:0.

Keln gotovo da nije imao nijednu priliku pred protivničkim golom, ali se stpljivo i organizovano branio, pa domaćin nijednog trenutka nije uspeo da uspostavi nešto žešći pritisak pred golom Tima Horna. A nije delovalo da će biti tako, pogotovo nakon što se mreža gostiju zatresla u trećem minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U tom naletu domaćina do gola je u 10. minutu mogao i Mukijele, ali je njegov udarac glavom prohujao pored desne stative gostujućeg gola.

Izabrane vesti

Keln je jedinu nešto ozbiljniju šansu imao u 40. minutu utakmice, kada je šutirao Dominik Draksler, ali je lopta prošla pored gola. U drugom poluivremenu u nekoliko navrata su pretili Serlot i Dani Olmo, ali je Horn ostao nesavladan.

Konačno je sunce obasjalo i Hofenhajm, koji je na gostovanju Menhengladbahu došao do jedne od najvećih pobeda u ovoj sezoni i najavio mnogo bolje dane u nastavku sezone - 2:1 (0:1).

Nije mnogo toga nagoveštavalo ovakav epilog utakmice na Borusija Parku. Domaćin je delovao sigurno i poveo u pravom trenutku preko Larsa Štindla u 35. minutu iz jedanaesterca. Gladbah je prethodno imao još nekoliko dobrih šansi, dok je Hofenhajm pre toga zapretio samo u 10. minutu preko Florijana Griliča.

Sebastijan Henes je u drugom poluvremenu pokušao da promeni situaciju na terenu uvođenjem Rudija, Bebua i Dabura, a onda se u 75. minutu sve preokrenulo u korist gostiju. Hofenhajm, koji je jurio rezultat do izjednačenja je stigao posle kontranapada, odličnog prodora Bebua i sigurne egzekucije Kramarića.

Samo četiri minuta kasnije zbog nesportskog gesta i pljuvanja Poša, isključen je Markus Tiram, a onda je Hofenhajm "dobio znak" da krene po sva tri boda. Posle jedne obećavajuće akcije, Adamjan je na drugoj stativi pronašao Rajana Sesenjona, koji je u 86. minutu poslao loptu pod prečku nemoćnog Zomera.


Šalke je sopstvenu agoniju produžio u okršaju sa direktnim konkurentom, Arminijom Bilefeld (0:1), na svom terenu, gde je poražen golom Fabijana Klosa, pa su pozicije koje garantuju opstanak u elitnom rangu sve dalje od ekipe Huba Stevensa, koji nije uspeo da razmrda ekipu za svega nekoliko dana.

Ajntraht je došao do dragocenih bodova na gostovanju Augzburgu, uz autogol Frambergera i pogodak Ilsankera u samoj završnici meča. Do velikog slavlja u Majncu stigao je Verder, koji je otpor domaćina slomio u 90. minutu golom mladog Erena Dinkčija.

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Union Berlin - Dortmund 2:1 (0:0)

/Avoniji 57, Fridrih 78 - Mukoko 60/


Subota

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0)

/Franberger 53ag, Ilsanker 87/

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Štindl 34pen - Kramarić 75, Sesenjon 86/

Majnc - Verder 0:1 (0:0)

/Dinkči 90/

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Bilefeld 0:1 (0:0)

/Klos 53/

18.30: (3,60) Leverkuzen (3,60) Bajern (2,00)

Nedelja

15.30: (2,75) Frajburg (3,05) Herta (2,75)

18.00: (2,45) Volfzburg (3,40) Štutgart (2,85)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara