Lajpcig se ne zaustavlja: Napad na titulu sa štoperom Čelsija

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 17:55

Sad bi bilo idealno, na leto realnije

Dani zadovoljstva u Lajpcigu. Ostaće RB lider Bundeslige i posle 19. kola kako god da se završi subotnje gostovanje u Frankfurtu. U međuvremenu, navijači nestrpljivo čekaju potvrdu dolaska Danija Olma iz Dinama za 18.500.000 evra, a uprava sprema još jedan zimski poklon treneru Julijanu Nagelsmanu, pošto će iz Čelsija pokušati da dovede Andresa Kristensena.

Potreba za angažovanjem danskog reprezentativca javila se usled povreda kapitena Vilija Orabana i Ibrahime Konatea. U osetljivom delu sezone, kad se možda lomi pitanje prvaka, klub ne želi da se osloni samo na Dajota Upamekanana prolećnoj premijeri sa Union Berlinom društvo centrlanom delu odbrane pravio mu desni bek Lukas Klosmetman – pa je procenjeno da bi angažman fudbalera koji nije u prvom planu na Stamford bridžu bio od koristu u pokušaju da se napadne titula prvaka Nemačke.

Izabrane vesti

Kristensenova prednost je u saznanju da je već igrao u Bundesligi, u dresu Borusije iz Menhenglabaha, brzo i lako bi se prilagodio na takmičenje, zemlju, jezik, dok bi kupovina nekog ko, primera radi, ne poznaje nemački bio rizik.
Ako bismo doveli 19-godišnjeg štopera, na primer, iz Francuske, bilo bi nam potrebno vreme dok nauči jezik i shvati šta od njega očekujemo. Dok to ukapira, sezone bi se završila“, plasitično je objasnio trener Naglesman zašto mu je potreban neko ko već poznaje prilike u Bundesligi.

Nevolja za RB Lajpcig je što Frenk Lampard i nije baš raspoložen da pusti Kristensena, iako je Danac od početka seozne odigrao svega šest utakmica u Premijer ligi. Ili bi ga prodao za novac koji Lajpcig ne želi da plati, a reč je o 30.000.000 evra. Nemci su zato odustali od dovođenja krilnog vezista Valentina Lazara koji je na kraju završio u Njukaslu za 23.000.000 evra koliko će Englezi morati da plate Interu posle već proslećenih 1.500.000 na ime pozajmice. S druge strane, Lajpcigu je štoper potreban odmah, s obzom da su dvojica prvotimaca povređena. Ako zbog cena ne uspe sad, Bild uverava da će se klub iz Istočne Nemačke na leto vratiti po 23-godišnjeg defanzivca i s njim krenuti u novu sezonu, jer se onda već očekuje prodaja Upamekana. Možda baš Čelsiju.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara