Lajpcig pregovara sa Romom oko Šika

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.19. | 14:19

I Čeh raspoložen za selidbu u Nemačku...

Posle kraćeg flertovanja sa Borusijom iz Dortmunda Patrik Šik (23) je ponovo na meti jednog bundesligaša. U pitanju je RB Lajpcig, koji nije samo zainteresovan za češkog napadača, već je stupio u pregovore sa Romom. 

Nekoliko ozbiljnih italijanskih medija izveštava danas da Bikovi žele Šika kao zamenu za Žan Kevina Ogustana koji po svoj prilici napušta Nemačku i najverovatnije se vraća u domovinu. Takođe, navodi se da ni Šik nije ravnodušan i da odlazak u Lajpcig vidi kao lepu priliku da rehabilituje karijeru koja je, u najmanju ruku, u stagnaciji poslednjih godinu dana. 

Izabrane vesti

Patrik Šik nije imao bogzna kakav učinak otkako je iz Sampdorije stigao na Olimpiko. Prošle sezone samo tri gola i uglavnom zakucan za klupu u finišu šampionata. 

Lajpcig sa Vernerom, Poulsenom i Kunjom ima sasvim finu konkurenciju za poziciju napadača, međutim Bikovi redovno igraju sa dva špica, tako da bi im još jedan klasičan centarfor dobro došao. Sve pod pretpostavkom da Ogustan ode... 

Za sada nema govora o ciframa, odnosno koliko bi Šik mogao da košta Nemce. Navodi se da bi, ukoliko do dogovora dođe, prvo trebalo da bude jednogodišnja pozajmica, te od leta i mogućnost otkupa ugovora. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara