Lukas Nmeča (Foto: Reuters)
Lukas Nmeča (Foto: Reuters)

Lajpcig dogovorio Sitijevog napadača za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.06.21. | 16:05

Lukas Nmeča naplatio dobre igre sa Evropskog prvenstva za mlade

Evropska kruna sa Nemačkom, zvanje najboljeg strelca turnira i kao logičan sled okolnosti – veliki transfer. U Mančester Sitiju daleko od oka Pepa Gvardiole, Lukas Nmeča je iskoristio Evropsko prvenstvo za mlade kao odskočnu dasku, pa će se posle sjajnih igara u dresu omladinske reprezentacije Nemačke vratiti u domovinu.

Naime, kako piše belgijski Nieuwsblad, Lajpcig je dogovorio transfer 22-godišnjeg napadača mančesterskog kluba. Nmeču su prema navodima nemačkog Skaja želeli Ajntraht, Štutgart i još neki, neimenovani bundesligaški klubovi, ali je Lajpcig uspeo da pobedi konkurenciju, te će na račun Sitija uplatiti oko 10.000.000 evra, ističe Nieuwsblad.

Izabrane vesti

Nadaju se u Lajpcigu da će Nmeča uspeti da reši problem koji su prethodne sezone imali na Red Bul Areni. Hvang Čan-Hi nijednom u prvenstvu nije pogodio mrežu, nije se sa pet pogodaka preterano proslavio ni Aleksander Serlot, a isto toliko je imao i treći napadač Jusuf Poulsen.

Nmeča je s druge strane prethodne sezone na redovnom nivou tresao mreže. Doduše, u Belgiji, gde je kao pozajmljen igrač Sitija nastupao za Anderleht. Na 41 utakmici u svim takmičenjima postigao je 21 gol.

Nemački napadač je prošao mlađe kategorije Mančester Sitija, za prvi tim debitovao krajem 2017. godine u četvrtfinalu Liga kupa protiv Lestera, ali je od tada odigrao još dve utakmice za Građane. Pre no što je pozajmljen Anderlehtu, Nmeča se kalio u Prestonu, Volfzburgu i Midlzbrou.

Zanimljivo, nastupao je za sve mlađe kategorije engleske reprezentacije.


tagovi

Lukas NmečaRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara