Bendžamin Henriks (©AFP)
Bendžamin Henriks (©AFP)

Lajcpig se dogovorio sa Bendžaminom Henriksom, čeka se da Monako popusti

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 18:55

Desni bek želi da se vrati u Bundesligu, gde je do pre dve godine nastupao za Leverkuzen

Izgleda da je Bendžamin Henrihs završio svoju epizodu u Monaku. Nemački fudbaler stigao je u francuski klub pre dve godine, kada su Kneževi potrošili blizu 150.000.000 evra na rekonstrukciju tima, ali se posle dve sezone malo ko od tadašnjih pridošlica može nazvati pojačanjem. Međutim, očigledno u Nemačkoj nisu zaboravili Henriksove partije iz Leverkuzena, pa su se Bajern – interesuje se i za Seržinja Desta - i Lajpcig aktivirali kada su načuli da je desni bek spreman na novu promenu sredine, a prema navodima nemačkog Skaj Sporta, čedo Red Bula pobedilo je bavarskog giganta u trci za potpis potencijalnog reprezentativca Elfa, za koga su se oba tima interesovala još zimus.

Naime, kako javlja transfer ekspert Skaja, Maks Bilefeld, Henriks ima načelan dogovor sa Bikovima i sada ostaje još da klubovi pronađu zajednički jezik. Lajpcig bi radije da fudbalera dovede na pozajmicu sa opcijom otkupa na kraju iste, dok bi Monako da vrati ono što je pre dve godine uplatio na račun Leverkuzena za usluge 23-godišnjeg beka – 20.000.000 evra. Bilo kako bilo, Bilefeld navodi da je dogovor vrlo blizu. Ukoliko Henriks stigne na Red Bul arenu, čeka ga jaka konkurencija u vidu Nordija Mukiele i Lukasa Klostermana, s tim da potonji ove sezone uglavnom igra na mestu štopera, gde ga je Julijan Nagelsman smestio zbog čestih povreda centralnih defanzivaca. Olakšavajuća okolnost po Henriksa je što može da se snađe i na suprotnom boku, kao i u veznom redu.

Izabrane vesti

Henriks je u Monako stigao kao veliki talenat, u Nemačkoj najavljivan kao naslednik Filipa Lama u reprezentaciji. Međutim, od prelaska u Ligu 1, mladi Nemac ostao je na tri nastupa u nacionalnom timu koje je zabeležio dok je nastupao za Farmaceute. U Monaku se nije najbolje snašao. Ako je u prvoj sezoni i bio standardan, ove je u prvenstvu upisao tek 13 nastupa, od toga deset kao starter, mada ga je ruku na srce na startu sezone malo omela i povreda.

Nemački fudbaler sa Monakom ima ugovor do 2023. godine. 


tagovi

Bendžamin HenriksLetnji prelazni rok 2020RB LajpcigMonakoBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara