KLS – BORBA ZA TITULU: Borac iz Čačka ili užički Lester?

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.02.20. | 10:42

Sloboda i Borac idu oči u oči u jednoj od neizvesnijih završnica u borbi za titulu u poslednjih nekoliko godina, na kraju može da presudi međusobni skor

Pehar za titulu prvaka Srbije stoji i čeka na novog ili starog vlasnika. Pred poslednja četiri kola domaćeg šampionata postavlja se pitanje da li će Borac iz Čačka uspeti da odbrani epitet koji je stekao prošle sezone ili će ga pak prepustiti komšijama iz Užica. Momci iz grada sa Morave imaju bolji međusobni skor, ali čini se da će se do samog kraja voditi velika borba, koju će možda upravo presuditi rezultati u tim direktnim okršajima koja su dva tima vodila ove sezone.

Izabrane vesti

Podsetimo se, još 19. oktobra u Čačku, Sloboda je pružila izvandredan otpor protiv Borca na gostujućem terenu pred više od 2.000 navijača, ali na kraju nije uspela da dođe do pobede (86:81). Užičane je tada koštao loše „odrađen“ poslednji minut, jer su na 60 sekundi do kraja imali nerešen rezultat.

Pre nešto više od mesec dana u Užicu, pred rekordno velikim brojem gledalaca za Košarkašku ligu Srbije ove sezone (preko 2.500 navijača iz grada na Đetinji i iz Čačka), Borac je došao do nove pobede, ovoga puta prilično ubedljive, pošto je momke Vlade Lučića tada očigledno pojela prevelika želja za pobedom (77:89).

O rivalitetu ova dva grada smo vam već pisali. Sada samo preostaje da bacimo kalkulator u ruke i vidimo kome je šta preostalo do samog kraja, odnosno ko to ima, uslovno rečeno, „lakši raspored“ i put do trofeja nacionalnog šampiona.

BORAC ČAČAK (19-3)

Kolubara (G)
OKK Beograd (D)
Novi Pazar (G)
Vojvodina (D)

Gledajući raspored, može se reći da Borac i Sloboda imaju podjednako težak posao na gostujućem terenu, a da su Čačani u blagoj prednosti kada je reč o mečevima kod kuće. Naime, tim Marka Marinovića će pred svojom publikom igrati sa OKK Beogradom i Vojvodinom, koji se trenutno bore za opstanak u elitnom rangu, dok će na strani putovati u Lazarevac na noge Kolubari, a onda na možda odlučujuće gostovanje Novom Pazaru.

Čini se da će baš ta utakmica na vrućem terenu u „Pendiku“ biti i odlučujuća, jer se i Užičani baš večeras nalaze na putu na megdan momcima Olivera Popovića. Da sve bude još zanimljivije, Novom Pazaru su pobede i više nego potrebne ukoliko želi da osigura treće mesto na kraju sezone, koje će voditi u ABA 2 ligu, ako se baš Borac plasira u prvi rang na Jadranu, a Mega ne ispadne iz istog.

Naravno, Borcu će biti utoliko teže, jer će morati da balansira minutažu, zbog nastupa u ABA 2 ligi, gde se trenutno nalazi na prvom mestu i gde je obezbedio prednost domaćeg terena. Trener Čačana, Marko Marinović često je isticao da ima problema sa činjenicom da osam igrača nosi najveći teret i da nema dovoljno igrača u rotaciji, pa ne bi bilo čudno da na nekom od susreta na terenu pošalje i neke mlade snage.

SLOBODA UŽICE (19-3)

Novi Pazar (G)
Vojvodina (D)
Metalac (G)
Dinamik (D)

Užice je proslavilo izvestan ulazak u ABA 2 ligu prošlonedeljnom pobedom protiv OKK Beograda. Tim trijumfom, Sloboda je stekla četiri pobede više u odnosu na Novi Pazar na četiri kola pred kraj, pa uz pobedu protiv ovog rivala iz prvog dela sezone (118:92) ostaju samo teoretske šanse da Ere ne odu na Jadran. Naravno, sve je to u domenu nemogućeg i momci Vlade Lučića su sa svojim navijačima još u petak proslavili činjenicu da će od oktobra igrati sa timovima iz regiona.

Ali sada ostaje pitanje da li kao najprijatnije iznenađenje ove sezone mogu da priču naprave još lepšom i osvoje titulu. Bila bi to svakako nagrada za veliki trud koji je uložen u košarkašku sekciju Slobode kroz nekoliko prethodnih godina tokom kojih se klub izdigao iz prašine Druge muške lige Srbije do mesta u Drugoj ABA ligi.

Naravno, borba za titulu će ponajviše zavisiti od toga da li će momci Vlade Lučića večeras uspeti da se odbrane od naleta iskusnog Novog Pazara. Poznato je da Užičani igraju u skraćenoj rotaciji i da se dosta oslanjaju na centra Dimitrija Nikolića, te Stefana Simića i Tadiju Tadića na bekovskim pozicijama. Uz Ranka Simovića, Đorđa Pažina, Vuka Đorđevića i Tevina Fostera, te Aleksu Ćubića, svi oni čine okosnicu tima iz Užica.

Nešto teži posao će kod kuće Rosoneri imati protiv Dinamika, mada ni gostovanje u Valjevu neće biti iz kategorije „laganih“. Čini se da je meč protiv skoro otpisane Vojvodine idealna prilika da Vlada Lučić priliku za minute pruži i nekim mlađim snagama.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 23. KOLO

Ponedeljak
18.00: (1,70) Vršac (14,5) Dunav (2,30)
18.00: (1,30) OKK Beograd (16,0) Mladost Zemun (3,90)
18.00: (2,10) Novi Pazar (14,0) Sloboda Užice (1,80)
19.30: (1,35) Metalac Valjevo (16,0) Tamiš (3,50)
19.30: (3,90) Kolubara (16,0) Borac Čačak (1,30)
20.00: (5,50) Vojvodina (20,0) Dinamik (1,17)

Utorak
18.00: Napredak JKP Aleksinac - Zlatibor Čajetina

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: KK Borac / Duško Radišić Lejča, Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara