Tati Kasteljanos (AFP)
Tati Kasteljanos (AFP)

Lacio ne treba da brine za Ćirove golove, Roma da razmisli šta joj je činiti sa Dibalom

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 22:43

Različito raspoloženje Rimljana nakon prvog kola

Start Serije A je doneo i različit učinak rimskih klubova. Lacio je imao lakši zadatak protiv novajlije Venecije i opravdao ulogu favorita (3:1), dok je Roma na neugodnom gostovanju na Sardiniji upisala remi bez golova (0:0).

Očekivalo se da Nebeskoplavi protiv Venecije upišu tri boda ali nisu počeli baš najbolje. Već u četvrtom minutu je Andersen iskoristio veliku greške Rovele i doveo goste u vođstvo. A onda je na scenu stupio naslednik Ćira Imobilea.

Izabrane vesti

Argentinac Tati Kasteljanos će nositi teret koji je godinama unazd nosio najbolji strelac u istoriji kluba. Večeras mu je to pošlo za rukom. U 11. minutu je iskoristio kiks Svobode da izjednači, a onda je iznudio penal koji je Zakanji pretvorio u vođstvo i preokret već u prvom poluvremenu.

Nije vođstvo uljuljalo Lacijale već su tražili treći gol kojim će prelomiti pitanje pobednika i opet je Kasteljanos bio blizu ali je pogodio stativu. Desetak minuta pre kraja je Lacio definitivno slomio otpor Venecije pošto je Altare zatresao sopstvenu mrežu nakon prodora Lacarija.

Za razliku od Lacijala, Romanisti ne mogu da budu zadovoljni. Niti su pobedili, niti su dali gol na Sardiniji. Jeste Kaljari teži rival od Venecije ali se više očekivalo od čete Danijelea De Rosija koja je bila prilično bezopasna u prvih 45 minuta. Najbolju šansu joj je stvorio domaći golman Skufet, dok je Mile Svilar sjajnom intervecijom sprečio najbolju priliku Sarda.

U drugom delu igre je već bilo zanimljivije. Gosti su bili agresivniji i konkretniji, imali solidne pokušaje Soulea i Žalevskog ali je Roma najbolje igrala kada je u igru ušao Paulo Dibala. Argentinac je sjajnim potezima izmislio šansu za Dovbika koji je sa pet metara udarcem glavom pogodio prečku. Nedugo zatim je Svilar još jednom paradom odbio od prečku strašan šut Marina sa 25 metara i to su bili ujedno i najbolje prilike na meču.

Roma je druga ekipa sa Dibalom i bez njega pa bi ljudi u klubu trebalo još jednom da razmisle da li im je pametno da Argentinca prodaju u Saudijsku Arabiju.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Đenova - Inter 2:2 (1:1)

/Voljaćo 20, Mesijas 90+5 - Tiram 30, 85/

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)

/Man 22 - Biragi 75/

Milan - Torino 2:2 (0:1)

/Morata 89, Okafor 90+5 - Tijao 30, Zapata 68/

Empoli - Monca 0:0

Nedelja

Bolonja - Udineze 1:1 (1:1)

/Orsolini 57 - Đaneti 68/

Verona - Napoli 3:0 (0:0)

/Livramento 50, Moskera 75, 90+4/

Kaljari - Roma 0:0

Lacio - Venecija 3:1 (2:1)

/Kasteljanos 11, Zakanji 44, Altare 81 autogol - Andersen 3/

Ponedeljak

18.30: (4,30) Leće (3,60) Atalanta (1,95)

20.45: (1,37) Juventus (5,10) Komo (10,0)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Paulo Dibala

Obaveštavaj me

Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara