https://www.sslazio.it/
https://www.sslazio.it/

Lacio krpi rupu u odbrani Veroninim đakom od 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 14:41

Nikolo Kasale pet godina na Olimpiku

Veronin izlog polako, ali sigurno postaje omiljen čelnicima Lacija. Jer, upravo iz njega rimski klub je izvukao treće pojačanje ovog leta. Matea Kanćelijerija je pozajmila, Matiju Zakanjija otkupila je za 7.000.000 evra, a sada je iz redova Đaloblua dovela i Nikoloa Kasalea.

Pomenuti Italijan, koji je za Olimpiko vezao ugovorom na pet godina, četvrto je pojačanje Lacija ovog leta – pored pomenute trojice stigao i Markos Antonio iz Šahtjora – a Bjankoćelesti će za njegovu slobodu, uključujući i bonuse, platiti 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kasale je može da pokrije obe štoperske, ali i poziciju desnog beka, mada bi na Olimpiku prevashodno trebalo da zakrpi rupu u srcu odbrane nastalu odlaskom Luiza Felipea u Betis. Brazilac je odlučio da ne produži ugovor sa rimskim klubom i karijeru nastavi u Andaluziji, te je Mauricio Sari do Kasaleovog dolaska na raspolaganju imao samo trojicu štopera, i to 35-godišnjeg Stefana Radua i godinu dana mlađeg Frančeska Ačerbija koji je na izlaznim vratima kluba.

Italijan je ponikao u omladinskoj školi Verone, ali je debi upisao tek prošle sezone kada se i predstavio široj fudbalskoj javnosti u Italiji. Pre toga iskustvo je sakupljao u Peruđi, Pratu, Sudtirolu, Veneciji i Empoliju.

Podsetimo, Lacio je dogovorio i Marija Hilu iz Reala, ali zbog korona virusa Španac nije mogao da bude podvrgnut lekarskim pregledima i samim tim ni ozvaničenje nije bilo moguće. I pored toga, očekuje se da Lacio uskoro dovede još jednog štopera. Biće to Alesio Romanjoli, višemesečna želja čelnika kluba, sa kojima je prema navodima italijanskih medija dogovor vrlo blizu za 3.500.000 evra po sezoni uključujući i bonuse. Podsetimo, doskorašnji kapiten Milana ima i unosnu ponudu Fulama, ali bi radije ostao u Italiji.


tagovi

Nikolo KasaleLacioLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara