Ekipa Lacija (©Reuters)
Ekipa Lacija (©Reuters)

Lacio i čudesni slučajevi korone – sad je vidiš, sad je ne vidiš

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 19:31

„Testovi bili pozitivni, pa pola sata kasnije negativni“, tvrde Rimljani

Nadvio se ozbiljan oblak nad Lacijom. Nije šala, igrali su se Rimljani sa zdravljem fudbalera. Ne samo svojih, nego i protivničkih.

Jer, neke se čudne stvari dešavaju u rimskom klubu kada su testovi na koronu u pitanju. Ćiro Imobile, Lukas Leiva i Tomas Strakoša su bili pozitivni pre nedelju dana. Nisu igrali protiv Klub Briža u Ligi šampiona. A, onda su odjednom, tri dana kasnije, bili negativni i igrali su u Seriji A protiv Torina.

Izabrane vesti

Međutim, večeras ih nema u sastavu Nebeskoplavih protiv Zenita u Sankt Peterburgu. Stigla je zabrana od UEFA! Izgleda da su u Nionu posumnjali u ispravnost tih negativnih testova Lacijala. I ta odluka je uzburkala duhove i u Italiji, odakle prete oštrim kaznama ako se ispostavi da su na Olimpiku „muljali“ sa nečim čim nisu smeli.

Sportski direktor Lacija Igli Tare ponudio je objašnjenje šta se dešavalo.

Kada je Lacio u pitanju, mi stalno moramo nešto da pojašnjavamo. Uradili smo uobičajene testove prošle nedelje, nadležni su nas posetili dva puta i predali smo im sve uzorke. Radili smo testove u petak i subotu i svi nalazi su bili negativni. Zato su naši igrači nastupili u nedelju. Ista stvar se desila prošle nedelje sa Andreasom Pereirom i pre toga Veslijem Hedtom“, objasnio je Tare.

On tvrdi da nema razloga da Lacio bude kažnjen.

Potpuno smo na raspolaganju nadležnima, naša savest je čista i možemo samo da čekamo konačnu odluku“.

Iako Imobile, Strakoša i Leiva nisu večeras u timu Lacija protiv Zenita, direktor Nebeskoplavih veruje da će sva trojica igrati protiv Juventusa u nedelju.

Smatramo da će igrati, jer pola sata posle UEFA testiranja su radili nove testove, koji su bili negativni“, otkrio je Tare.


tagovi

Igli TareLacioĆiro ImobileTomas StrakošaLukaš LeivaSerija A

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara