Kvalifikacije za LŠ: Banjalučani idu u Albaniju

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 14:33

Održan žreb prve runde kvalifikacija za elitno takmičenje

Borac iz Banjaluke će na startu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv šampiona Albanije, Egnatije iz Rogožine, odlučeno je na žrebu u Nionu. Prvak Bosne i Hercegovine će u prvoj utakmici biti domaćin 9. ili 10. jula, dok će revanš biti odigran 16. ili 17. jula.

Sezonu albanskog kluba, pored istorijske duple krune, obeležio je i tragičan događaj, pošto je na utakmici sa Partizanijem pozlilo napadaču Rafaelu Dvameni, koji je kolabirao i preminuo na putu do bolnice. Postigao je devet golova na 11 utakmice u prošloj sezoni, a jedna tribina Egnatija arene će nositi naziv po njemu.

Izabrane vesti

Predsednik albanskog kluba častio je igrače sa po 25.000 evra za šampionsku titulu do koje su došli pobedivši Partizani u finalu Fajnal fora (tako se kod njih igralo ove sezone). Od titule će dobiti 200.000 evra, plus još bar 900.000 evra za Evropu.

Borac je došao do treće titule u svojoj istoriji, pa će nakon tri godine pauze, ponovo igrati u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Ekipa Mladena Žižovića je do titule stigla sa dva boda više od Zrinjskog, a posebno se istakao napadač Jovo Lukić, koji je postigao 12 golova.

Uprava Borca krenula je ambiciozno u prelazni rok i već dogovorila angažovanje bivšeg veziste Crvene zvezde, Dušana Jovančića, a dres je zadužio mladi defanzivac iz Kurasaa Jurah Karolina. Prema saznanjima našeg portala, na meti Banjalučana je još nekoliko igrača iz Superlige Srbije.

Jedno od većih pojačanja predstavlja i ostanak iskusnog lidera ekipe Stojana Vranješa, koji je parafirao novi jednogodišnji ugovor, a sportski direktor Borca Oliver Jandrić najavljuje jačanje ekipe u svim linijama tima.

"Uveliko radimo na formiranju igračkog kadra. U završnim smo pregovorima sa pet-šest igrača koji bi u toku naredne sedmice trebalo da parafiraju ugovor sa našim klubom. Oni dolaze u Banjaluku na medicinske preglede, a potom bi trebalo da se priključe ekipi na pripremama u Sloveniji. Radi se o fudbalerima koji igraju u veznom redu, štoperu, te napadaču i igraču koji pokriva krilne pozicije. Ako sve bude kako treba uveren sam da će ta grupa igrača biti pravo pojačanje za našu ekipu. Ono što nas posebno raduje je da smo praktično zadržali okosnicu šampionske generacije na okupu, a cilj nam je da budemo još bolji nego prošle sezone", rekao je Jandrić.

Kuglice nisu donele preterano atraktivne parove, mada bi moglo da bude zanimljivih okršaja. Slovan iz Bratislave će odmeriti snage sa makedonskom Strugom, bugarski Ludogorec će igrati protiv Petrokuba iz Moldavije, a rumunski FSB protiv Virtuasa iz San Marina.

Prvak Crne Gore Dečić će biti gost u prvoj utakmici protiv TSN-a iz Velsa, baš kao i slovenačko Celje, koje odlazi na megdan estonskoj Flori iz Talina. Litvanski Penevežis će igrati protiv Helsinkija, a Dinamo Minsk protiv Pjunika iz Jermenije.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO:

Slovan Bratislava (Slovačka) - Struga (Makedonija)

TNS (Vels) - Dečić (Crna Gora)

Borac Banjaluka (BIH) - Egnatija (Albanija)

Hamrun (Malta) - Linkoln (Gibraltar)

Baljkani (KIM) - Santa Koloma (Andora)

Flora Talin (Estonija) - Celje (Slovenija)

KI Klasvik (Farska Ostrva) - Diferdanž (Luksemburg)

Penevežis (Litvanija) - Helsinki (Finska)

RFS (Letonija) - Larni (S.Irska)

Vikingur (Island) - Šamrok (Irska)

Virtuas (San Marino) - FSCB (Rumunija)

Ludogorec (Bugarska) - Petrokub (Moldavija)

Dinamo Minsk (Belorusija) - Pjunik (Jermenija)


tagovi

kvalifikaci za LŠBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara