Kristijano Ronaldo na klupi Juventusa (©Reuters)
Kristijano Ronaldo na klupi Juventusa (©Reuters)

Kuva se transfer Ronalda: Portugalac van startnih 11 Juventusa na startu sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 18:13

Izgleda da se sprema još jedan potres na letnjoj pijaci

Kada imate Kristijana Ronalda u timu, ne ostavljate ga na klupi. Zato je činjenica da Portugalac ne počinje prvi takmičarski meč Juventusa u novoj sezoni samo pokazatelj da nešto ne štima. Petostruki osvajač Zlatne lopte je zdrav, spreman za još jednu takmičarsku godinu na vrhunskom nivou, ali kako stoje stvari - u novoj sredini.

Italijanski mediji su potvrdili da Kristijano nema problema sa povredom. Nije ga bilo u poslednjoj proveri na pripremama protiv rezervnog tima, ali je navodno odmoren, kako bi spreman dočekao otvaranje u Udinama. Ipak, pred početak utakmice su se pojavile informacije da počinje na klupi, a ubrzo je stigla i potvrda. U startnih 11 Maksa Alegrija na startu novog mandata u Torinu nema portugalskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Podsećaju italijanski mediji da Alegri svojevremeno nije bio preterano zagrejan za njegovo angažovanje, iako je reč o jednom od najboljih napadača u istoriji fudbala. Prenosi štampa sa Apenina da se iskusni stručnjak nadao i da bi ovog leta mogao da napusti klub, jer odbija da promeni stil igre kako bi se prilagodio sa igračima.

U najavi utakmice sa Udinezeom je ipak istakao da Portugalac ostaje u klubu.

"Kristijano mi je rekao da ostaje u Juventusu. Čitao sam glasine u novinama. Dobro je trenirao i nikada nije želeo da ide. Spreman je za Udineze".

Jasno je ipak da ostavljanje na klupi igrača koji je plaćen madridskom Realu 117.000.000 evra pre tri godine nije odluka taktičke priprode. Ronaldo želi da ide. Sa Čizme stižu informacije da je ostavljen na klupi na sopsteveni zahtev.

Potpredsednik kluba Pavel Nedved peva drugu pesmu. Tvrdi da 36-godišnji napadač nije dovoljno spreman i da, naravno, ostaje u Torinu.

"Ne smemo da pravimo senzacionalne priče, kad one ne postoje. To je odluka koja je donešena u dogovoru sa igračem. Na početku sezone nije u najboljoj formi, što je i prirodno. Trener želi da na teren od prvog minuta izvede najbolju moguću postavu, pa je tako i Đorđo Kjelini ostao na klupu. Odlučili smo da izvedemo tim koji je najsposobniji na takmičarskom planu. Mogu da potvrdim da Ronaldo bez dileme ostaje u Juventusu ove sezone".

Već mesecima se spekuliše o njegovom potencijalnom odlasku. Interesovanje su pokazali Pari Sen Žermen, Mančester Junajteda, pa se čak pisalo da bi i Real voleo da ga vrati. U igri je navodno i Mančester Siti, koji ne uspeva da se dogovori sa Totenhemom oko transfera Harija Kejna, pa ne bi čudilo da se okrene Portugalcu. Mada je pitanje da li bi Ronaldo bio spreman da obuče dres Građana, najvećeg rivala kluba koji ga je lansirao među zvezde - Mančester junajteda.

U svakom slučaju, sve je jasnije da Juve želi da ga se reši. Pre svega njegove plate od 31.000.000 evra, koja ozbiljno opterećuje kasu kluba u periodu finansijske krize. Velika primanja su svakako i najveća prepreka ka prodaji. Nema puno klubova koji su u stanju da preuzmu pomenutu platu na sebe. Zato kao jedine mogućnosti praktično ostaju gore-pomenuti klubovi.

Real se nada da PSŽ želi da oformi tandem snova. Tandem koji svi ljubitelji fudbala priželjkuju da vide - Ronalda i Mesija u istim bojama. U tom slučaju bi se Madriđanima otvorila vrata ka Kilijanu Mbapeu, prvoj želji Florentina Pereza. Povratak Portugalca na Bernabeu mogao bi da bude utešna nagrada za Madriđane, ukoliko Sveci zaista odbiju da puste francuskog reprezentativca, manje od godinu dana pre isteka saradnje sa klubom.

Mančester junajted svakako može da ispuni Ronaldove zahteve po pitanje plate, ali utisak je da je popunjen na ofanzivnim pozicijama posle angažovanja Džejdona Sanča. Mada se za portugalsku zvezdu uvek može napraviti mesta. Što se tiče Sitija, prva meta je Kejn, ali Danijel Levi ne popušta. Pitanje je i da li bi 150.000.000 evra bilo dovoljno za njegove usluge. Zato bi as poput Ronalda mogao da "posluži" kao alternativa.



tagovi

Kristijano RonaldoJuventusPari Sen ŽermenReal MadridMančester JunajtedMančester SitiMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara