Kurtoa šou na Mestalji! Real visio dok Tibo nije otišao u protivnički šesnaesterac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 23:07

Na kraju 1:1 u velikom derbiju Valensije i Reala

Cilj je bio pobediti i osamiti se na čelu tabele uoči derbija sa Barselonom. Umesto toga Real je visio na ivici ambisa i sve je išlo ka tome da će poljuljanog samopozdanja na El Klasiko. Ali Real Zinedina Zidana nije tim koji će se predati pre gonga, a na Mestalji ga je svom silom raspalio Tibo Kurtoa! Belgijski golman je apsolutni junak večeri, iako je Karim Benzema duboko u sudijskoj nadoknadi postigao gol koji je Kraljevski klub spasio poraza na Mestalji – 1:1 u 17. kolu Primere.

Jeste ga Benzema dao, ali ne bi ničeg od toga bilo da pre toga korner sa leve strane baš Kurtoa nije zahvatio glavom nadskočivši 188 centimetara visokog Žofrija Kondogbiju. Jeste on stamen momak, ali ipak nema 199. Udarac Kurtoe bio je toliko silovit da je Haume Domenek mogao samo da ga pesnicama izbije na peterac, a tamo se Gabrijel Paulista spetljao i pokušao da petom otkloni opasnost. Ne baš najpametnija ideja završila se kao asistencija Benzemi. U 95. minutu Real se spasao tek drugog prvenstvenog poraza u sezoni.

Izabrane vesti

Ako ćemo pošteno, mogao je Real možda i ranije da kapariše bar jedan bod. Real Madrid je bio bolji tim u prvom poluvremenu. U prvih 20 minuta je lomio domaćina. Imao nekoliko dobrih prilika za šut, ali je završnica izostajala. Bez obzira, delovalo je obećavajuće.

Međutim, kako je utakmica odmicala pritsak je na popuštao,  a Slepi miševi su sve smelije kretali napred, pa čak imali i nekoliko polušansi. Čudan je to klub. Kad mu nije dan raspada se. Kad mu se igra može svakog da zavije u crno.

I da nije bilo Kurtoe pitanje je da li bi Real uopšte imao šansu da se bori za bod. Već početkom drugog poluvremena Valensija je dominirala i propustila pri zicer kad je Feran Tores izbio sam protivničkog golmanam, ali pored Belgijanca ipak nije mogao u situaciji jedan na jedan.

Ispostavilo se ipak da je Kurtoa samo odložio neminovno. Real je brzao, izgubio kontrolu nad igrom. Pokušaj je Zinedin Zidan da uvođenjem Gereta Bejla i Vinisijusa unese neku dodatnu energiju na terenu. Umesto toga – kontraudar. Fransis Kokelan šalje loptu do Danijela Vasa, a ovaj koristi to što Zidan nije mogao da računa na Marsela i Ferlanda Mendija, dobija duel sa Naćom i posle par trenutaka šalje sjajnu povratnu do Solera. Zicer kakav ozbiljne ekipe ne maše, a Valensija je poslednjih nedelja izrasla u baš takvu.

Podsetimo, pod vođstvom Marselinja Torala Valensija je iz prvih šest kola imala samo jednu pobedu. Odluka da se na njegovo mesto dovede Selades – pre toga je imao iskustva samo kao pomoćnik Đulena Lopetegija prvo u raznim španskim selekcijama pa i u neuspešnom mandatu baš u Realu – izazvala je sa dosta skepse i prve nedelje nisu ulivale mnogo optimizma. Međutim, situacija se u međuvremenu promenila za 180 stepeni, pa je Valensija bila na pragu pete pobede u poslednjih šest ligaških mečeva, a tu čak ni ne računamo eliminaciju Ajaksa iz Lige šampiona. Raste Valensija kao kvasac.

Imala je i pre tog Benzeminog gola zicer za 2:0, opet je Kurtoa zaključao gol. Na drugoj strani je Luka Jović – igrao je od 81. minuta – i zatresao mrežu, ali je taj pogodak opradvano poništen zbog očiglednog ofsajda.

A onda visok let Kurtoe i pogodak Benzeme. Kad si Kraljevski klub remi baš i nije poseban uspeh. Ali kad se bod osvoji na ovakav način raste adrenalin i skače samopouzdanje. Potrebno je to Madriđanima pred El Klasiko. Pa nek je i remi.

PRIMERA - 17. KOLO

Petak

Alaves - Leganes 1:1 (0:1)
/Žozelu 82 – Brejtvajt 43/

Subota

Granada - Levante 1:2 (0:0)
/Mačis 60 – Rošinja 55/

Sosijedad – Barselona 2:2 (1:1)
/Ojarzabal 12 pen, Isak 62 – Grizman 38, Suarez 49/

Atletik Bilbao - Eibar 0:0

Aletiko Madrid – Osasuna 2:0 (1:0)
/Morata 67, Nigez 75/

Nedelja

Hetafe – Valjadolid  2:0 (1:0)
/Kukurela 36, Anhel 82/

Selta – Majorka  2:2 (1:1)
/Rafinja 20, Aspas 49 – Sevilja 33p, Budimir 83/

Espanjol - Betis 2:2 (2:1)
/Darder 19, Bernardo 41 - Iglesijas 4, Bartra 68/

Sevilja – Viljareal 1:2 (0:1)
/Munir 61 – Albiol 13, Koko Ekambi 74/

Valensija - Real Madrid 1:1 (0:0)
/Soler 78 – Benzema 95/

 

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara