Kur Kur na pragu Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 10:43

Rođen u Keniji od izbeglica iz Južnog Sudana, dolazi iz Australije...

Dva kola, dva poraza i samo jedan gol za tim Vladimira Gaćinovića. Pa otud i reakcije uprave kluba. Kako saznaje Mozzart Sport, 22-godišnji ofanzivni vezni Adelajd Sitija Kur Kur nastaviće karijeru u Novom Pazaru.

Interesantan transfer iz više uglova. Počevši od toga što je Adelejd Siti trenutno prvi u poluprofesionalnoj Premijer ligi Južne Australije, po rangu drugoj ligi u piramidi, gde mu je rival i Beograd iz Adelajda, inače najstariji klub srpske zajednice u zemlji Ozija.

Izabrane vesti

Drugo, Kur Kur je rođen u Mombasi, u Keniji, ali od roditelja izbeglica iz Južnog Sudana kakvih je u Australiji na pretek. Alu Kuol je recimo prošle godine otišao u Štutgart – nije prošao za sada – Kadizov Aver Mabil je već australijski reprezentativac.

S druge strane, Kur Kur je debitovao za Južni Sudan, ali je pravi iskorak napravio kada je sezona u A ligi zamrla i kada su se fudbalski fanatici u Australiji okrenuli državnim prvenstvima. Kur Kura mnogi smatraju najboljim ofanzivnim igračem NPL takmičenja. Ima najbolju statistiku u stvorenim šansama (28), uspešnim driblinzima (98), ključnim pasovima (16), dobijenim napadačkim duelima (155)... Drugi je po broju šuteva u gol (29), u broju datih golova (11), četvrti po broju nameštenih (4)...

Stoga se i očekivalo da napusti Adelejd i ode u neku izazovniju sredinu. Australijski mediji prvo su spekulisali sa imenom Radničkog iz Kragujevca, ali visoki vezista nije prošao na Čika Dači. Potom je otišao na probu u novi Pazar i zadovoljio, mada nije sve još utanačeno, jer je potrebno da se prvo usaglasi papirologija i utvrdi trening kompenzacija koju će Plavi morati da plate.

Kur Kur se inače u Australiju doselio već kao dvogodišnjak, igrao ja ze neke klubove čija vam imena ništa neće značiti, a od 2021. je u Adelajd Sitiju, jednom od najpoznatijih klubova zemlje. Navijači ga vole, pošto je, kako je to nekada rekao Milorad Kosanović za Umara Sadika, “opasna skalamerija”. Mršav, a krakat, teško ga je zaustaviti.

Bar u Australiji. Ako zaista i dođe u Novi Pazar, biće zanimljivo kako će da se nosi sa ipak ozbiljnim rivalima u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara