Andoni Gorosabel i Loren Moron (AFP)
Andoni Gorosabel i Loren Moron (AFP)

Kup kralja: Derbi u Sevilji, drugi put u tri dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 14:13

Sada je Betis domaćin Sosijedadu u okviru osmine finala

Osmina finala Kupa kralja igra se od utorka do četvrtka. Osam uzbudljivih duela sačinjava 11 timova iz Primere, tri iz Segunde i dve iz treće lige. Alkojano i Navalkarnero su skromni junaci, koji žive svoj san i neće prezati da naprave još neko iznenađenje. Real Madrid neće biti u ovom krugu takmičenja. Tim Zinedina Zidana pao je u produžecima protiv niželigaša Alkojana u osmini finala, gde su eliminisani i Alaves, Kadiz, Elče i Eibar.

Nešto više od 72 sata pošto su se videli u sklopu 20. kola Primere, Betis i Real Sosijedad ponovo se sastaju, ali u sasvim drugom kontekstu. Pozornica neće biti ista, jer umesto na Anoeti igraće se na Benito Viljamarinu. I, ovog puta neće biti prostora za grešku. Andalužani i Baski igraće jedan meč, u potrazi za plasmanom u četvrtfinale Kupa kralja.

Izabrane vesti

Momci Manuela Pelegrinija puni su samopouzdanja pošto su u subotu izborili remi postigavši dva gola u poslednjih pet minuta igre, anuliravši prednost Sosijedada. Takođe, ulaze u duel svesni potrebe za defanzivnim poboljšanjem. Imaće hendikep što neće moći da računaju na standardnog Rodrigeza.

Kup kralja je veoma uzbudljiv za Betis, prevashodno zbog značaja i jednog od poligona za povratak u evropska takmičenja sledeće sezone, što je glavni cilj kluba. Bez publike na tribinama, ali sa prednošću igranja kod kuće, Verdiblankosi će nastojati da nastave da sanjaju i naprave još jedan korak na turniru, uz sećanje na polufinale dostignuto pre dve sezone.

Suprotno tome, Kraljevsko društvo stiže sa naučenom lekcijom. Subotnji rezultat još uvek boli u San Sebastijanu i nema boljeg načina da se to zaboravi nego pobedom na Benitu Viljamarinu kao prošlog oktobra, kada je bilo 0:3. Da bi to uradio, trener Imanol Alguasil će na teren poslati svoj uobičajeni tim, bez Davida Silve koji je povređen, sa ciljem da ponovo bude superiorniji na terenu i izbegne prekomerno samopouzdanje koje ga je koštalo dva boda pre tri dana.

Pored toga, za ovu igru će imati novo ofanzivno oružje. Bivši igrač Sevilje Karlos Fernandez, čije je potpisivanje ozvaničeno u nedelju, uvršten je na spisak sastava i sve ukazuje na to da će svoju priliku sačekati sa klupe, a da če Isak ponovo da bude starter. Ulazak Iljaramendija u centar terena mogao bi da bude jedina novina, osim ako trener Sosijedada ne otkrije da se neki od njegovih startera nisu potpuno oporavili od napora tokom vikenda.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - OSMINA FINALA

Utorak

19.00: (2,95) Valjadolid (3,25) Levante (2,30)

21.00: (2,70) Betis (3,20) Sosijedad (2,50)

21.00: (3,80) Đirona (3,30) Viljareal (1,93)

Sreda

19.00: (1,70) Sevilja (3,50) Valensija (4,80)

21.00: (2,60) Almerija (3,00) Osasuna (2,75)

21.00: (6,25) Rajo Valjekano (4,30) Barselona (1,45)

Četvrtak

19.00: (5,90) Navalkarnero (3,60) Granada (1,57)

21.00: (4,70) Alkojano (3,35) Bilbao (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaReal SosijedadSosijedadBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara