Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kup Centralne Amerike, koji je ujedno i kvalifikacije za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 23:00

Novo takmičenje počinje u noći između utorka i srede (23.55 časova po srednjoevropskom vremenu) susretomn Port Lajola i Antigve

Susretom Port Lajole iz Belizea i predstavnika Gvatemale Antigve (utorak, 23.55) otpočeće novo takmičenje Kupa Centralne Amerike.

Reč je o klupskom takmičenju na kojem će ove sezone učestvovati četiri tima iz Kostarike, po tri iz El Salvadora, Gvatemale, Hondurasa, Nikaragve i Paname, te jedan predstavnik Belizea. Dakle, predstavnike imaju samo ekipe koje se nalaze na kontinentalnom delu Severne Amerike, bez Meksika, Kanade i SAD, koji trenutno igraju svoje posebno takmičenje. Isto tako i ostrvske države iz Karipskog mora imaju svoje.

Izabrane vesti

U Kupu Centralne Amerike 20 ekipa je raspoređeno u četiri grupe od po pet timova, a u nokaut fazu će proći po dve najbolje ekipe iz svake grupe posle pet odigranih kola. U četvrtfinalu, polufinalu i finalu zakazanom za kraj 2024. godine igraće se dvomeči.

Osim što je ovo najjače regionalno takmičenje za klubove, Kup Centralne Amerike služi i kao svojevrsne kvalifikacije za KONKAKAF Ligu šampiona. Šest najboljih timova će izboriti plasman u elitu.


23.55: (9,50) Port Lajola (4,90) Antigva (1,30)


Branilac trona je kostarikanski Alahuelense, koji je prošle godine u finalu savladao senzaciju takmičenja Real Esteli iz Nikaragve sa 4:1. Pretpostavljamo da većina čitalaca nije upoznata u kvalitet klubova iz Centralne Amerike, zato ćemo vam izdvojiti poredak klubova na KONKAKAF rang listi. Nije najpreciznija, prošlogodišnji finalista Real Esteli je tek 83. na njoj, ali barem delimično može da vam približi poredak među klubovima.

Ko je favorit, možete da procenite i na osnovu kvota na Mozzart Betu...

KUP CENTRALNE AMERIKE – 1. KOLO

Utorak

GRUPA C

23.55: (9,50) Port Lajola (4,90) Antigva (1,30)

Sreda

GRUPA A

02.00: (4,20) Dirijangen (3,50) Motagva (1,80)

04.00: (1,53) Eredijano (3,90) Tauro (5,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AntigvaKup Centralne AmerikeKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara