Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kundeov "slučajan" gol večeri, Čelsi i Sevilja se čuvali za prvenstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 22:57

Andalužani rutinski dobili užasni Ren (3:1), Krasnodar odoleo na Stamford Bridžu (1:1)

Sve je u Grupi E Lige šampiona bilo rešeno još prethodne srede, pa mečevi šestog kola nisu imali rezultatski značaj. Stoga su treneri imali priliku da odmore ključne igrače, a fudbaleri odigraju bez pritiska, za svoju dušu. Ipak, Sevilja je na Roazonu, iako sa solidnim brojem rezervista, bila isuviše jaka za užasni Ren, produbivši krizu francuskog tima (3:0), dok je Krasnodar pak potvrdio da zasluženo ide u nokaut fazu Lige Evrope, pošto je uspeo da odoli na Stamford Bridžu zahuktalom Čelsiju (1:1).

 U odsustvu imperativa rezultata oba meča odisala su nonšalancijom, te je viđeno dosta grešaka, dva penala i jedan evrogol, verovatno najlepši ovog utorka u režiji Žila Kundea. Sačekao je štoper Sevilje u 32. minutu povratnu loptu Usame Idrizija na šesnaestercu protivnika, zaleteo se kako bi do nje stigao pre Eduarda Kamavinge i opalio spoljnim delom slabije leve noge. Roman Salin bio je nemoćan. Nije ni mogao da očekuje ovakav udarac. Uostalom pogledajte i sami. 

Izabrane vesti

Sevilja je sasvim slučajno povela, iako nije bila preterano bolji rival i sve je od tog trenutka bilo lakše. Đulen Lopetegi je još jednom ukazao šansu Jusufu En Nesiriju, a Marokanac mu se sa dva gola, prvo u nadoknadi prvog dela, a potom i u finišu drugog, odužio za poverenje. Ren je tek pet minuta pre kraja meča stigao do počasnog pogotka, tek trećeg u grupnoj fazi. Penal je skrivio Dijego Karlos, a precizan sa bele tačke bio je Žoržinjo Ruter.

Frenk Lampard je dosta više izmešao karte u odnosu na iskusnijeg kolegu iz Andaluzije. Prvi start u Ligi šampiona upisali su dvojica 19-godišnjaka Bili Gilmur i Faustino Andžorin, u poslednju liniju vratili su se pomalo zaboravljeni Andreas Kristensen i Antonio Rudiger, a na gol-liniju Kepa Arizabalaga. I Čelsi je očekivano ponovo primio gol. Doduše, ne ide večerašnji pogodak na dušu španskog čuvara. Lepu timsku akciju organizovali su fudbaleri ruskog tima u 24. minutu, Klejson odložio za Kabelu, a Francuz precizno pogodio bliži ugao.

Ipak, već posle nepunih pet minuta Čelsi je izjednačio. Tami Abraham pobegao je čuvaru u kaznenom prostoru, defanzivac Krasnodara ga srušio i dozvolio Žoržinju da još jednom pokaže zbog čega je prvi izbor pri izvođenju penala u redovima londonskog tima.

Nisu fudbaleri Čelsija odustajali. Imali su dovoljan motiv da pojure pobedu, jer njome bi oborili klupski rekord po broju osvojenih bodova u grupnoj fazi Lige šampiona, ali nisu uspeli. Nisu ni imali neke stopostotne šanse. Pretio je u nekoliko navrata Tami Ejbraham, ali bezopasno.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

Utorak

Grupa E

Čelsi - Krasnodar 1:1 (1:1)

/Žoržinjo 28pen - Kabela 24/

Ren - Sevilja 1:3 (0:2)

/Ruter 86pen - Kunde 32, En Nesiri 45+2pen, 81/


tagovi

SeviljaČelsiLiga šampionaKrasnodarŽil Kunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara