Fernando Diniz (©Reuters)
Fernando Diniz (©Reuters)

Kruzeiro sa Dinizom sve karte bacio na Sudamerikanu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.10.24. | 22:00

Tim iz Belo Orizontea domaćin Lanusu u prvom meču polufinala drugorangiranom takmičenja na tlu Južne Amerike (23.55)

U prvoj utakmici polufinala Kupa Sudamerikane noćas (23.55) na stadionu na stadionu Mineirao, koji se nalazi u Belo Horizonteu, saveznoj državi Minas Žerais, sastaju se Kruzeiro i Lanus. Obe ekipe stižu do ove instance takmičenja, stižu u veoma lošoj fazi. Kruzeiro nije pobedio u poslednjih pet utakmica, dok Lanus nije slavio u poslednjih devet mečeva.

Argentinski tim ima više iskustva u međunarodnim nadmetanjima. Bio je šampioni ovog takmičenja iz 2013 godine, ali i finalista iz 2020 godine. I dalje bez pobede pod komandom trenera Fernanda Diniza, Kruzeiro se ipak čini kao tehnički moćniji tim i imaće prednost igranja kod kuće, gde su ove sezone imali briljantne trenutke.

Izabrane vesti

Bez pobede u pet uzastopnih mečeva ove sezone, Kruzeiro polaže sve nade u spas sezone kontinentalnom titulom u Kopa Sudamerikani. Ipak, popularne Lisice iz Belo Orizontea pojavljuju se kao favorit pred noćašnji duel sa Lanusom, znajući koliko je važno da pobede kod kuće u prvom meču kako bi povećali svoje šanse u revanšu, a sve kako bi se domogli velikog finala.

23.55: (1,67) Kruzeiro (3,50) Lanus (5,90)

U svom poslednjem meču, kombinovani sastav Fernanda Diniza, pred svojom publikom odigrao je nerešeno 1:1 sa Baijom. Klubu je to bio četvrti remi u poslednjih pet nastupa u svim takmičenjima. Čak i kao domaći tim, Kruzeiro je počeo da ima poteškoća, gde u poslednje četiri utakmice nije zabeležio pobedu, uz četiri remija i jednog pretrpljenog poraza. Pored svega toga, to je tim koji ne postiže mnogo golova. Glavna zveza, Kajo Žorž uspeo je da postigne golove dva puta u poslednjih šest utakmica, i to oba puta protiv Libertada u prethodnoj rundi, odnosno četvrtfinalu Kopa Sudamerikane. Stoga se čini kao najbolja opcija u ofanzivi svog tima i za noćašnji okršaj.

Lanus, sa druge strane, predstavlja argentinski fudbal i takođe je pod velikim pritiskom da pobedi nakon što je upisao devet uzastopnih mečeva bez ijednog trijumfa. Na ovaj način klub iz južnog Buenos Ajresa takođe želi da spase sezonu sa kontinentalnom titulom, ali pre svega želi da prikaže bolji kolektivni učinak u odnosu na poraz od 2:0 na svom terenu od Independijentea prošle nedelje u sklopu Profesionalne lige Argentine.

U prethodnoj fazi Kopa Sudamerikane, Lanus se suočio sa Independijente Medeljinom koga je uspe da eliminiše posle penal serije i posle dva remija protiv Kolumbijaca, u izjednačenim okršajima i kod kuće i u gostima.

Predvođen trenerom Rikardom Zijelinskim, Lanus će u prvoj utakmici polufinala Kupa Sudamerikane, biti potpuno fokusiran na ovo takmičenje, jer u nacionalnom prvenstvu gotovo da više nema šansi da se i sledeće sezone domogne nekog međunarodnog takmičenja.

Lanus nije pobedio u poslednjih devet utakmica. U prethodnom duelu kao domaći tim, poražen je od Independijentea, i to je bio treći poraz koji je klub pretrpeo u poslednjih pet utakmica. Štaviše, Lanus nije uspeo da postigne gol u četiri od poslednjih šest odigranih utakmica.

KOPA SUDAMERIKANA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

23.55: (1,67) Kruzeiro (3,50) Lanus (5,90)

Petak

02.30: (1,95) Korintijans (3,40) Rasing (4,10)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara