Kruna na najspektakularniji prelazni rok u istoriji turskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 20:59

Galatasaraj stavio višnju na šlag...

Galatasaraj je stavio tačku na najspektakularniji prelazni rok u istoriji kluba! Nekoliko sati pred zatvaranje letnje pijace u Turskoj, tamošnji šampion objavio je kako je potpisao četvorogodišnji ugovor sa jednim od najboljih mađarskih fudbalera - Rolandom Šalajem (27)!

Ovaj posao definitivno spada u jedan od najboljih ovog leta, ne samo u Turskoj, već i šire. Momka čija je tržiša vrednost procenjena na 15.000.000 evra, Galatasaraj je dobio za svega 6.000.000 evra i to na četiri godišnje rate. U prevodu, Turci će odmah dati samo 1.500.000 evra, a onda još tri puta toliko do 2027.

Izabrane vesti

Frajburg je bio ozbiljno hendikepiran u pregovorima, jer je Šalaju isticao ugovor kroz 12 meseci. Pregovori oko obnove saradnje nisu išli u dobrom smeru, pa Nemci nisu sebi smeli da dozvole rizik da sjajno krilo izgube bez obeštećenja.

Roland Šalaj ima veliko iskustvo igranja u Bundesligi, gde je zabeležio 138 nastupa, postigao 20 i namestio 19 pogodaka. Igrao je i Ligu šampiona, Ligu Evrope, dvadesetak mečeva u Seriji A za Palermo...

Prema najavama turskih kolega, Šalaj je projektovan da bude starter na desnom krilu. Galatasaraj je imao želju da tokom današnjeg dana kupi i Rubena Vargasa (26) iz Augzburga, međutim taj posao je ipak u poslednji čas propao. Isto tako, mada je postojao dogovor sa Romom oko Nikole Zalevskog (21), transfer nije realizovan, jer je igrač odbio selidbu u Istanbul.

Podsećanja radi, zahvaljujući Galati, u turski fudbal je ovog leta stigao najskuplji igrač u njegovoj istoriji. U pitanju je, naravno, Viktor Osimen, koga su pozajmili od Napolija. Hakimu Ziješu je istekao ugovor sa Čelsijem i on je ostao u klubu, baš kao i Miši Batšuaji, koji je definitivno razdužio opremu Fenerbahčea.

FOTO: Prijekcija kako bi moglo da izgleda startnih 11 Galatasaraja

----------------------------------------------------------------------------------------

Kupljen je i novi bekovski par. Nekada veoma talentovani Nemac Ismail Jakobs (25) došao je na zajam iz Monaka, a za Elijasa Jelerta (21) Kopenhagenu je plaćeno čak 9.000.000.

Najveći novac izdvojen je za 25-godišnjeg Brazilca Gabrijela Saru - čak 18.000.000 evra. I to je najveća kupovina u istoriji kluba.

Kada se na sve ove novajlije dodaju starosedeoci poput Davinsona Sančeza i Viktora Nelsona, pa Lukas Toreira, Kerem Demirbaj, Bariš Alper Jilmaz, Dris Mertens, Mauro Ikardi, Abdulkerim Bardakdži - onda taj sastav zaista može i mora da puca na visoko. U najmanju ruku da se bori za samu završnicu Lige Evrope.

Ono što posebno treba podvući jeste izvanredan balans između kupovine i prodaje ovog leta, što nekada nije karakterisalo turske velikane. Galatasaraj je uložio 34.000.000 i isto toliko zaradio od odlazaka Kerema Akturkoglua, Tetea, Zaniola, Bajrama, Zahe...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara