Nemanja Krtolica (©MN Press)
Nemanja Krtolica (©MN Press)

Krtolica u susret Radničkom: Drinčić bio primer kako se igra za Vojvodinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 13:59

"Onako kako je trenirao, tako je i igrao i sigurno je tu energiju preneo i sada kao trener na svoju ekipu", napominje strateg Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Fudbaleri Vojvodine su izašli iz rezultatske krize koja ih je zadesila u uvodinim mesecima sezone. Novosađani su nakon remija sa Partizanom u Humskoj, vezali dva trijumfa i sada puni samopouzdanja očekuju meč 10. kola Mozzart Bet Superlige protiv niškog Radničkog (20.00).

Izabrane vesti

U prošlom kolu Lale su ubedljivo slavile u Loznici iako je nekolicina igrača propustila taj susret zbog virusa. Trener crveno-belih Nemanja Krtolica uverava da se zdravstveni bilten ekipe popravio.

"Imali smo dosta problema, virus se pojavio u svlačionici i do juče je mnogo igrača tražilo i medicinsku pomoć. Među njima je bio i Lazar Ranđelović koji zbog toga nije mogao da igra ni protiv IMT-a, ni prijateljsku utakmicu protiv Inđije, jer je poslednja tri dana imao visoku temperaturu. Uveli smo praksu da igramo utakmicu utorkom ili sredom - da bi ti mlađi igrači, koji nemaju minutažu, održali takmičarski ritam, jer moramo da budemo spremni na sve. Prebrodili smo ove poteškoće, doneli smo tri boda u Novi Sad i mogu da ponovim da sam zadovoljan, jer su nama potrebni sada bodovi, igra uvek mora da napreduje i nadam se da će na sledećoj utakmici biti još bolja. Zadovoljan sam i načinom na koji igrači treniraju i svesni su šta nam je potrebno da bismo se vratili tamo gde nam je mesto", rekao je Krtolica.

Zatim se nedavno postavljeni šef stručnog štaba Stare dame osvrnuo na ekipu Radničkog, odnosnog njihovog trenera i bivšeg kapitena Lala – Nikolu Drinčića.

"Što se tiče Radničkog, ja bih se dotakao trenera. Ljudi vole da pamte velike stvari, za mene su uvek sitnice držale suštinu. Javnost ne zna, ali u prvom delu priprema 2019. godine, vodio sam prvi tim 10 dana. Posle dva, tri dana priključio se i Drinčić i tada smo dobili igrača, koji ne podiže samo igru, već i treninge za 30 odsto. Onako kako je trenirao, tako je i igrao i sigurno je tu energiju preneo i sada kao trener na svoju ekipu. Ono kako je igrao za Vojvodinu sećamo se svi mi. Naši igrači takođe treba da znaju da je on pozitivan primer – disciplina koja je potrebna u životu i fudbalu", podsetio je Krtolica i zatim obelodanio u kojem segmentu igre su Nišlije najbolje:"Prekidi su ogromno oružje Radničkog i moramo da dođemo u situaciju da se bavimo samo sobom i da ne analiziramo toliko protivnika. Naravno, uvek ćemo se baviti rivalom, ali trudim se da pomognem igračima da imaju slobodu da ispolje kreativnost, ali je za to potrebna i disciplina. Nije fudbal samo ići napred i dati gol. Velika je stvar što ove tri utakmice nismo primili gol. Bio bih ljut da smo u finišu meča u Loznici dozvolili da nam daju gol."

Krtolica je prokomentarisao i učinak Bamidelea, koji je na poslednja dva susreta igrao u ulozi centrafora.

"Sa Deleom smo malo lutali, on je promenio mnogo pozicija u Vojvodini. Mislim da se sada najbolje snalazi na ovoj poziciji. Došao je novi napadač, trenira, utakmice mu ne fale, igrao je prijateljsku, sada i protiv Inđije 60 minuta. Potrebno mu je neko vreme za adaptaciju na sve zahteve. Nemam dilemu da će se uklopiti. Depuov kvalitet nije sporan, ali kao i mladi igrači, svi moraju da budu strpljivi. Nama je najvažniji semafor, to je ono što nas drži na ovoj poziciji, mene na poziciji trenera i njih u javnosti. Zbog toga navijači plaćaju karte", zaključio je Krtolica.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara