Krstićev prvenac sa posebnom posvetom

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.08.24. | 11:09

Napredak sa pobedama ponovo krenuo od Spartaka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Pre dve sezone Napredak je prvi gostujući trijumf ostvario u Subotici (2:1), prošle prvu pobedu u ligi upravo na severu Bačku, protiv Spartaka (3:1). Žreb je udesio da se i u ovogodišnjem šampionatu sastanu u istoj rundi takmičenja kao u prethodnom, ali sada su Čarapani bili domaćini, doduše u Lazarevcu. Ponovo Kruševljani nisu zabeleželi pobedu do susreta protiv Plavih golubova. I iznova je Napredak prvu "trojku" u Mozzart Bet Superligi upisao protiv Spartaka (2:0).

Izabrane vesti

Menjao je Goran Stevanović, šef struke Čarapana, na stadionu Kolubare sastav u odnosu na prošlo kolo protiv niškog Radničkog, gde su Kruševljani zabeleži poraz u verovatno najslabijoj igri u prvenstvu (1:3). To se pre svega odnosilo na odbranu, jer je do tada standardnog Vladimira Savića na golu zamenio Miloje Preković u debitantskom nastupu protiv Spartaka, dok je na desnom beku meč počeo Uroš Ignjatović umesto Dragana Čubre. U prvoj postavi nije bilo ni štopera koji je do ovog kola upisao sve minute na terenu, Jovana Marinkovića, a Dušana Stoiljkovića na desnom krilu menjao je Miloš Milivojević, što i ne čudi, s obzirom da je Čubra kao bonus bio na klupi.

Četiri promene, od kojih tri nikada viđene u sezoni, urodile su plodom, i pored toga što je u skoro svakom fudbalskom segmentu Spartak bio bolji rival u Lazarevcu. Napredak se odlučio za čekanje greške rivala, kontre i tranziciju, o čemu je i Goran Stevanović pričao posle utakmice, i uspeo da sačuva svoju mrežu i iskoristi dve od tek nekoliko dobrih šansi. No, pitanje je u kom bi pravcu otišao meč da defanziva Subotičana nije napravila katastrofalan propust, koji je oberučke prihvatio Filip Krstić i upisao svoj prvi takmičarski gol za Čarapane, štaviše, debitantski u Mozzart Bet Superligi.

Zanimljiva je priča koju sa sobom nosi kruševački vezista, Prokupčanin ponikao u omladinskoj školi Napretka, koji se zaobilazan putem iz Trajala prošle sezone vratio pod Bagdalu i upisao za klub u Lazarevcu 34. nastup u elitom rangu. Filipov otac, Dragiša Krstić, takođe je rođen u Prokuplju i isto ga je put doveo do Kruševca. U dresu Čarapana igrao je duže od deset sezona i postao jedan od trojice fudbalera sa najviše utakmica u Napretku. Otuda i ništa neobično za navijače iz Kruševca u tome što Filip posle pogotka nije mogao da suzdrži emocije. Međutim, ispod toga kriju se još neki tužniji detalji.

"Gol mi mnogo znači, a posvetio sam ga bratu Nikoli koji je pre nekih mesec dana preminuo jako mlad. Mnogo sam ga voleo i znam da je bio sa nama. Naravno, pogodak mi znači i zbog toga što sam ga dao za svoj klub, gde sam ponikao. Imam defanzivniju ulogu u timu i retko kada dolazim u situaciju da imam priliku za udarac. Znam šta je moj zadatak na terenu i trudim se da moje saigrače učinim boljim. Ne opterećujem se golovima, važno je odraditi posao na terenu kako treba", započinje Filip Krstić razgovor za Mozzart Sport.

Govori i vezista o tome da je na utakmici u Lazarevcu formalni domaćin s namerom dao više prostora Subotičanima.

"Znali smo da su kvalitetan tim sa nekoliko pojedinaca koji prave ozbiljnu razliku u ligi. Jesmo trpeli pritisak u nekim situacijama, bili jako nisko, ali smo čekali grešku i našu tranziciju i na kraju nas je Bog nagradio."

Utisak nakon prvog kola u Humskoj, gde je kruševački superligaš poklekao tek u poslednjim sekundama, nisu ispratile impresije iz narednih kola. Štaviše, Napredak je srećno došao da boda i protiv Železničara (1:1) i protiv IMT - a (1:1) i svako novo kolo značilo je još ozbiljniji zadatak za Čarapane.

"Na premijeri smo bili odlični, ali nas rezultat nije nagradio protiv Partizana. Naredne tri utakmice igrali smo toplo - hladno i ni mi nismo zadovoljni kako je to izgledalo. Međutim, nismo klonuli, fokusirali smo se na jači rad i trud se isplatio protiv Spartaka. Rad sa celim stručnim štabom je na vrlo profesionalnom nivou, trude se svi da nam izađu u susret za svaki detalj, na nama je da radimo još jače. Verujem da ćemo rasti iz kola u kolo i pružati sve bolje partije", optimista je Krstić.

A upravo će optimizam biti neophodan Čarapanima pred naredne fudbalske bitke, jer sledi za Napredak ni malo lak raspored. Nakon gostovanja protiv Vojvodine, dočekaće, možda konačno i na svom terenu, najprijatnije iznenađenje prvenstva, OFK Beograd, dok će posle reprezentativne pauze ići na noge Crvenoj zvezdi.


tagovi

Napredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara