Hop virus se širi Nemačkom, dva prekida u Berlinu: Šta hoće ti idioti? Podsećaju me na mračna vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 15:38

Očigledno je reč o dobro umreženoj akciji protiv prvog čoveka Hofenhajma

Nastavlja se haos u Bundesligi. U subotu popodne crveneli su svi u Zinshajmu usled prekida meča Hofenhajm – Bajern (istovremeno u Dortmundu, kasnije u Klenu), da bi se u nedelju „virus“ nezadovoljstva proširio na Berlin, gde su se sreli Union i Volfzburg. U centru pažne navijači. Ili huligani. Krstite ih kako hoćete, tek izbili su u prvi plan i zbog njih je meč dvaput prekidan!?

Razlog, uvredljivo skandiranje i parole protiv Ditmara Hopa, prvog čoveka Hofenhajma. Koliko juče našao se na meti pristalica kluba iz Minhena, koje su, u očigledno dobro organizovanoj akciji, saveznike pronašli među fanovima Borusije i Kelna, pa i u glavnom gradu Nemačke, o čemu svedoče potezi pristalica Uniona.

Izabrane vesti

Najpre u 33. minutu. Na tribinama je osvanuo transparent uperen protiv čelnika Fudbalskog saveza Nemačke, uz uvredljivu poruku:
J.. se, DFB“.

Onda i u 45, samo što je Union poveo golom Sebastijana Andersona, razvijen je ogroman poster sa likom Ditmara Hopa, preko njegovog lica nacrtana meta, a sve praćeno pokličima i transparentom o „k... sinu“. Sudija Sebastijan Dankert je poštujući UEFA protokol prvi put prekinuo utakmicu na minut. Drugi je bio rigorozniji i poslao igrače u svlačionicu. Potrajalo je 11 minuta, preko nego što su se vratili na igralište i „odradili“ koji sekund da bi zvanično završili prvu poluvremene.

Da se situacija otela kontroli postalo je jasno posle upozorenja jednog od čelnika domaćeg kluba. Mikrofon u ruke i upozorenje:
„Utakmica je već dvaput prekidana. Još jedan incident i neće se dalje igrati. Onda možemo da se raziđemo, da idemo kućama. Pošto svi to znamo, dignite glave“.

Navijači su se urazumili. Valjda. Tek, u nastavku nije bilo pogrdnih skandiranja ka Ditmaru Hopu, milijarderu, koji je navijačima širom Nemačke stao na žulj, jer je ogromnim ulaganjima – samo u poslednjih pet godina upumpao oko 350.000.000 evra – stvorio od malenog Hofenhajma stabilnog bundesligaša. Problem je nastao zbog toga što je posle dve decenije neprestanog slivanja novca u Hof dobio dozvolu da otkupi većinski paket akcija, što se kosi sa navijačkom „kulturom“, na talasu tradicionalizma zalažu se za očuvanje pravila 50+1, kako bi i dalje imali pravo da donose odluke bitne za funkcionisanje kluba.

Bajernovi navijači smatraju „ako se Hopu dozvoli da komercijalizuje „seoski“ klub, šta će biti sa našim čedom iz Minhena?“. Otuda netrpeljivost ka 79-godišnjem biznismenu, između ostalog i zahtev da se više ne pojavljuje u Zinshajmu.
Zašto da mi se zabrani da idem na stadion svog kluba? Ljudi koji to traže od mene moraju da se drže po strani. Nestrpljiv sam da vidim kako će se sve dalje odvijati. Kad bih samo znao šta ti idioti žele od mene, lakše bi mi bilo da ih shvatim. Ne umem da objasnim zbog čega su neprijateljski raspoloženi prema meni. Podsećaju me na neka mračna vremena“, uzvratio je Ditmar Hop.

I dobio javnu podršku od čelnika Bajerna. Istih onih koji se juče umalo fizički nisu obračunali sa „rođenim“ navijačima.
„Dve pobede i 120. rođendan Bajerna. Mogla je to biti savršena sedmica. Dakle, ovo je bio tužan dan. Sramota. Za mržnju i netrpeljivost nema mesta u društvu i fudbalu. Bundesliga ne sme izgubiti svoje pozicioniranje, a Bajern je sad bio jasan, što se moglo i videti. Svi mi u fudbalu moramo da se pozabavimo tim problemom bez kompromisa. Mi u Bajernu ćemo analizirati situaciju i reagovati. Važno je živeti u toleranciji. Ako ne možete prihvatiti takva pravila, onda nemate mesta u Bajernu“, oglasio se Hasan Salihamidžić, direktor Bajerna.

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak
Fortuna Dizeldorf - Herta 3:3 (3:0)
/Karaman 6, 45+1, Tomi 10 - Tomi 64ag, Kunja 66, Pjontek 75pen/

Subota
Hofenhajm - Bajern 0:6 (0:4)
/Gnabri 2, Kimih 7, Zirkze 15, Kutinjo 33, 47, Gorecka 62/

Augzburg - Menhengladbah 2:3 (0:0)
/Leven 57, Finbogason 83 - Bensebajni 49, Štindl 53, 79/

Dortmund - Frajburg 1:0 (1:0)
/Sančo 15/

Majnc - Paderborn 2:0 (2:0)
/Kvajson 29, Onisivo 37/

Keln - Šalke 3:0 (1:0)
/Bornau 9, Kordoba 39, Kajnc 76/

Nedelja

Union Berlin – Volfzburg 2:2 (1:0)
/Anderson 41, Fridrih 57 – Gerhard 60, Veghorst 81/

15.30: (1,50) RB Lajpcig (4,50) Leverkuzen (6,00)
18.00: (2,60) Verder (3,00) Ajntraht (2,70)

*** kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara