©Reuters
©Reuters

Kriza je davna prošlost, Arsenal dobio šampionsko ubrzanje! Van Dajk i Salah sačuvali Liverpulu nadu o Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.03.23. | 23:01

Dva gola Martinelija i odlična partija Bukaja Sake u slavlju nad Evertonom (4:0). Redsi slomili otpor Vulvsa u završnici (2:0)

Kriza koja je trajakla od kraja januara do sredine februara sada deluje kao davna prošlost Arsenala, pošto Tobdžije ponovo igraju onako kako su to radije tokom najvećeg toka jeseni. Ekipa Mikela Artete demolirala je Evrton na svom Emirejtsu, uz dva pogotka Gabrijela Martinelija, ali i sjajne poteze Bukara Sake - 4:0 (2:0).

Evertonov bedem je delovao prilično čvrsto do 40. minuta utakmice, a onda ga je Bukajo Saka sjajnim golom srušio kao kulu od karatata, pogodivši bliži gornji ugao posle dodavanja Aleksandra Zinčenka. Saka se i pet minuta kasnije potrudio da sve bude rešeno, pošto je u pravom trenutku gurnuo loptu u prostor za Gabrijela Martinelija, posle čega je ovaj postigao svoj prvi gol na meču i nastavio golgetersku seriju. Brazilac je postigao gol i protiv Aston Vile i protiv Lestera, pa je sada došao do cife od 11 pogodaka u Premijer ligi ove sezone.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu se samo postavljalo pitanje koliko će još golova primiti potpuno razbijene Karamele. Leandro Trosar je prvi pripretio Džordanu Pikfordu u 57. minutu, a par minuta kasnije je Dvajt Meknil stavio na ispist i Arona Remsdejla. Ipak, sve je bilo rešeno posle još jedne brze akcije domaćina, koju je u pogodak pretvorio Martin Edegor, na dodavanja Trosara.

Arteta je izmenama u poslednjem kvartalu utakmice uspeo da održi svežinu svom timu, a posebnu motivaciju za dokazivanje imao je Edi Nketija, koji je posle odličnog driblinga spakovao i drugi gol Martineliju na utakmici.

Arsenal je večerašnjim slavljem ponovo uvećao prednost u odnosu na Mančester Siti na pet bodova, a u narednom kolu na Emirejts stiže pretposlednji Bornmut, sa kojim Tobdžije ne bi trebalo da imaju prevelikih problema.

Vulverhempton je izdržao mnogo duže, ali je poklekao u završnici meča na Enfildu. Liverpul je stigao do dragocenih bodova zahvaljujući golovima Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha, pa je sačuvao nadu o plasmanu u Ligu šampiona i naredne sezone - 2:0 (0:0).

Jedino što su Vulvsi uspeli da urade u ofanzivi jeste da priprete u trećem minutu preko Žoaa Mutinja, ali je Alison odlično reagovao i otklonio opasnost. Međutim, sasatav Đulena Loptegija se prilično dobro branio nešto više od sat vremena, ali je potom počeo da posustaje.

Mreža ispred koje je stajao Žoze Sa prvobitno se tresla u 68. minutu zahvaljjujući Darvinu Nunjezu, ali je taj gol poništen je jer Diogo Žota prethodno faulirao jednog protivničkog defanzivca. Ipak, upravo se Portugalac pobrinuo da ispravi svoju grešku svega pet minuta kasnije, kada se odlično snašao i iskosa sa leve strane oštrom loptom u čelo pogodio dobro postavljenog Virdžila van Dajka.

Samo četiri minuta kasnije sve je bilo gotovo i to najviše Kostasu Cimikasu. Grk je protutnjao po levom krilu, došao do same završnice akcije, a onda na pravom mestu pronašao Salaha, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine postavi konačan rezultata utakmice.

PREMIJER LIGA – ODLOŽENI MEČEVI 7. KOLA

Sreda

Arsenal - Everton 4:0 (2:0)

/Saka 40, Martineli 45+1, 80, Edegor 80/

Liverpul - Vulverhempton 2:0 (0:0)

/Van Dajk 73, Salah 77/



tagovi

Bukajo SakaGabrijel Martineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara