Kristijano, u nedelju daješ gol karijere

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 14:11

Portugalci se žale na stanje terena, podsećaju da su Luksemburžani namučili Srbiju

Ukrajina je odavno siguran učesnik Prvenstva Evrope, a sa njom će iz Grupe B Portugal ili Srbija. Kako sad stvari stoje, aktulelni vladar Starog kontinenta će 90 odsto obezbediti plasman na završni turnir, preostalo je „samo“ da pobedi Luksemburg u vreme nedeljnog ručka (15.00).

U tom slučaju Navigatorima će biti nevažan ishod susreta na stadionu „Rajko Mitić“, gde će Srbija pokušati da nanese prvi poraz Ukrajini. Portugalci sve žele sami da reše, iako su po dolasku na stadion „Žosi Bartel“ shvatili da uslovi nisu idealni.
Hladoća i neravan teren su okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Opet, Portugal ima fudbalere visoke klase, naviknute da igraju u svakoj prilici. Ne možemo da tražimo izgovore. Pre nekoliko godina smo takođe gostovali u Luksemburug, ni tad teren nije bio u odgovarajućem stanju. Dobili smo 2:0 u prijateljskom susretu, pokušaćemo opet da promovišemo najbolji mogući stil kako bismo osvojili tri boda. To je nešto što će fudbaleri samo na igralištu morati da odrade“, predočio je selektor Fernando Santoš.

Izabrane vesti

Pre mesec i kusur Portulaci su u Lisabonu slavili 3:0, a podatak da gostiju selekciji koja je vezala šest poraza dodatno ih stimiluiše.
„Luksemburg jeste kvalitetan, međutim, ukoliko uradimo sve kako znamo, pobedićemo i plasiraćemo se na EURO

Pre dva dana pala je Litvanija, do šest su brojali Kristijano Ronaldo i drugovi, het-trik je postigao kapiten, stigao do „kote 98“ za Portugal, pa su novinari upitali Santoša da izabere najlepši u karijeri jednog od najboljeg fudbalera sveta svih vremena. Iznenadio ih je odgovorom.
Nadam se da će u nedelju Kristijano postići najlepši gol u karijeri“, dodao je Santoš.

Portugalci su istovremeno i oprezni. Posebno što se četa Luka Holca u Beogradu predstavila u dobrom svetlu.
Rival nam je reprezentacija koja nam je stvorila ogromne probleme u Lisabonu, a istovremeno namučila Srbiju i Ukrajinu. Mada, uvereni smo u slavlje, znamo da je odlučujuća utkamica i da Portugal mora da igra na EURO 2020“, jasno je stavio do znanja Bernardo Silva.

Portugalci bi u nedelju trebalo da istrče u sledećem sastavu: Rui Patrisio - Rikardo Pereira, Ruben Dias, Hose Fonte, Mrio Rui - Pici, Ruben Neves, Bruno Fernandeš - Bernardo Silva, Gonsalo Pasiencija, Kristijano Ronaldo.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara