twitter.com/GironaFC
twitter.com/GironaFC

Kristijan Stuani izrasta u legendu Đirone: Urugvajac potpisao do 2026. godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 09:29

Iskusni napadač ne namerava da napusti katalonski klub

Stigao je leta 2017. godine, a kako stoje stvari zadržaće se do leta 2026. godine. Kristijan Stuani je produžio ugovor sa Đironom, iako je imao još dve godine saradnje. Ipak, doneta je odluka da se njegov ostanak produži najmanje za još tri godine, iako će u oktobru napuniti 35 godina.

Otkako je stigao u klub, dve sezone je proveo u Primeri, ali ga ni ispadanje u Segundu nije odvojilo od kluba. Bilo je i ponuda Barselone, ali Stuani nije želeo da napušta Montilivi. Danas je jedan od najboljih strelaca u istoriji kluba, sa 86 golova na 136 nastupa.

Izabrane vesti

S obzirom da u klubu ostaje još dugi niz godina, Stuani nesumnjivo izrasta u pravu legendu katalonskog kluba. Nije uspeo da pomogne ekipi da se vrati u elitni rang ove sezone, ali to nije sprečilo upravu da mu produži saradnju. Đirona je igrala u finalu baraža za plasman u Primeru, ali je doživela poraz od Rajo Valjekana.

Kristijan Stuani će tako izvesno i fudbalsku karijeru okončati u dresu Đirone, a počeo ju je pre 17 godina u Danubiju. Tri godine kasnije preselio se na Stari kontinent i zaigrao za Ređinu, posle brojnih pozajmica poneo je dres Espanjola i tada počeo da skreće pažnju. Usledio je i debi u dresu reprezentacije, za koju je dosad upisao 50 nastupa i postigao osam pogodaka.



tagovi

ĐironaKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara