Kriminalni Dortmund gubio 0:3 na poluvremenu, Rojs spasao čast u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.11.19. | 22:32

Borusija uspela da stigne do boda, ali slaba je to uteha navijačima...

Kada vam Bajern da četiri komada i izgubite Klasiker, koliko god bolelo, nije toliko neočekivano. Ali kada vam najgora ekipa lige - koja to večeras svakako nije bila, čak joj sleduju samo pohvale - postigne tri gola na Vestfalenu, onda se to mora nazvati ozbiljnim iznenađenjem. Iznenađenjem, jer Borusija se u 92. minutu golom Marka Rojsa spasla poraza. Da je kojim slučajem bilo drugačije, odnosno da je Paderborn sačuvao tri gola viška iz prvog poluvremena, govorili bismo o jednoj od najvećih senzacija od starta sezone. Ovako - 3:3. Remi koji je ozbiljno zanjihao klupu Lusijana Favra, odnosno remi koji će četi Stefana Baumgarta doneti mnogo simpatizera.  

Ali koliko god gosti iz Paderborna bili simpatični - posebno im za večerašnju hrabrost treba odati prizanje, nisu se povukli, od početka do kraja igrali su prsa u prsa sa daleko kvalitetnijim rivalom - mora se konstatovati da je Borusija poratz izbegla samo zahvaljujući tome što je preko puta sebe imala baš ovaj tim. Iole ozbiljniji sastav ne samo da dbi rutinski zadržao onih 3:0, nego bi verovatno još koji put matirao Romana Burkija. 

Izabrane vesti

Eto, toliko je Dortmund danas bio užasan. Mada slobodno moglo da se kaže i kriminalan...

Zvižduci na kraju utakmice takođe govore o tome. Pogotovo što je prava pravcata retkost da jedni od najvernijih navijača na svetu negoduju protiv svojih miljenika. Sve to jasna je poruka i Lusijanu Favru. Uprava je odavno počela da sumnja u njega, a posle ovoga večeras očito je da ne uživa više ni podršku navijača. 

Iskusni švajcarski stručnjak značajno je doprineo totalno konfuziji u igri svog tima. Na klupi je ostavio Julijana Branta, Torgana Azara, pa i Ašrafa Hakimija, momka koji je verovatno u najboljoj formi od svih igrača Dortmunda. Tek kada je njega ubacio domaći su zaigrali nešto agilnije...

Paderborn je iz tri brze kontre stigao do tri gola prednosti. Tragično su kod prvog i trećeg pogotka izgledali Niko Šulc i Julijan Vajgl. Ovaj prvi u trci sa Kaijem Pregerom uz aut liniju - a sve pred ključni pas za strelca Strelija Mambu - izgledao je kao kornjača. Drugi je imao bar deset koraka prednosti i dozvolio da ga Gerit Holtman bukvalno ponizi...  

Povreda Paka Alkasera u finišu prvog dela svakako je uticala na Dortmund, ali to nikako ne može biti alibi za ovaj raštimovani orkestar. U drugom delu šansu su pored Hakimija dobili Brant i Azar. Nisu blistali, ali Borusija je kud i kamo bolje izgledala. 

Džejdon Sančo postigao je u 47. minutu gol za 1:3. Borusija se potpuno vratila u igru u 84, pogotkom Vicela na ubacivanje Humelsa, da bi Marko Rojs, inače jedan od najlošijih u domaćem sastavu, na pas Sanča u 92. minutu pogodio za 3:3.

Bajern sutra igra u Dizeldorfu i ima šansu da pobegne Borusiji na plus četiri. Ukoliko lider Menhengladbah dobije u Union u Berlinu, imaće čak osam bodova više od imenjaka.

Burni dani su pred favrom i Dortmundom. Pojedini "pouzdani" izvori čak najavljuju otkaz za Švajcarca posle meča protiv Barselone u Ligi šampiona... 

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak
Dortmund - Paderborn 1:3 (0:3)
/Sančo 47 - Mamba 5, 37, Holtman 43/

Subota
15.30: (2,05) Ajntraht (3,45) Volfzburg (3,60)
15.30: (1,50) Leverkuzen (4,40) Frajburg (6,25)
15.30: (12,0) Fortuna Diseldorf (7,25) Bajern (1,20)
15.30: (3,25) Union Berlin (3,45) Menhengladbah (2,20)
15.30: (2,60) Verder (3,30) Šalke (2,70)
18.30: (1,35) RB Lajpcig (5,30) Keln (8,00)

Nedelja
15.30: (2,65) Augzburg (3,25) Herta (2,70)
18.00: (1,65) Hofenhajm (4,00) Majnc (5,10)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara