Rigoberto Riva (©AFP)
Rigoberto Riva (©AFP)

Krilo iz Hondurasa odbilo Zvezdu i otišlo u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 15:53

Kako navode mediji, Rigoberto Rivas imao je poziv s Marakane

Jedno krilo je dovela, ali drugo ne uspeva da pronađe nikako. Sa velikim problemima susreće se sportski sektor Crvene zvezde u pokušajima da pojača krilne pozicije uprkos volji da uloži ogroman novac. Samo u ovom prelaznom roku srpski šampion razmišljao je, bar po navodima medija, o Fakundu Toresu, Viktoru Đukanoviću, Felisiju Milsonu, a u poslednje vreme i Lorencu Enaliju… Na toj listi nalazi se još jedno, srpskoj javnosti dosad nepoznato ime – Rigoberto Rivas.

Brojni mediji iz Hondurasa pišu da je Rivas, inače fudbaler turskog Hataja, odbio crveno-bele i samim tim mogućnost učestvovanja u evropskim takmičenjima kako bi se vratio u Seriju A. On će, tvrde tamošnji mediji, u narednim danima pojačati Empoli i tako pokušati da ovog puta ostavi dublji trag u italijanskom fudbalu.

Izabrane vesti

Iako rođen u Hondurasu, Rivas se još kao petogodišnjak preselio u Italiju i tamo gradio fudbalsku karijeru, da bi leta 2016. godine završio u Interovim omladincima. Međutim, samo jednom se našao u protokolu za meč prvog tima Nerazura, a posle nekoliko pozajmica (Breša, Ternana i Ređina), prošle godine stigao je u Hataj kao slobodan igrač.

I ostavio vrlo dobar utisak. Rivas je prošle sezone na 29 utakmica u turskom prvenstvu postigao pet i namestio još četiri gola za tim što se do samog kraja borio – i izborio – za opstanak. Međutim, zbog neisplaćenih plata 25-godišnji fudbaler iskoristio je pravo da raskine ugovor i tako dodatno povećao interesovanje. Bešiktaš je još zimus nudio 3.000.000 evra, da bi se prethodnih nedelja javili Piza i Empoli. Priliku da ugrabi pojačanje za džabe videla je, prema navodima medija, i Crvena zvezda, međutim, Rivas je odlučio da se vrati u zemlju koju smatra svojom drugom kućom i prihvatio poziv iz Toskane.

Rivas je tokom seniorske karijere nastupao za Ternanu, Brešu, Ređinu i Hataj, a odigrao je i 22 utakmice za seniorsku reprezentaciju Hondurasa...


tagovi

FK Crvena zvezdaEmpolitransferiLetnji prelazni rok 2024Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara