Krihovjak (© FC Krasnodara)
Krihovjak (© FC Krasnodara)

Krihovjak o odlasku iz Lokomotive: Uprava mi radila iza leđa, ali sam zbog Nikolića poklonik srpskog karaktera

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 10:31

Poljak pohvalno o strategu Moskovljana

Na pomalo čudan način rastali su se Gžegož Krihovjak i Lokomotiva. Jedan od najboljih fudbalera moskovskog tima protekle tri sezone prešao je u Krasnodar, ali, kako je sam rekao, protiv svoje volje.

Poljskom reprezentativcu je i te kako zasmetao tretman rukovodilaca, dok je za saradnju sa Markom Nikolićem imao samo reči hvale.

Izabrane vesti

Što se tiče odluke, strategija Lokomotive se promenila. Takav je fudbal. Činjenica da novi ljudi iz Uprave nisu hteli da me pogledaju u oči govori više o njima, nego o meni. Mogao sam da ostanem još godinu dana, međutim, Krasnodar mi je ponudio sigurnost trogodišnjim ugovorom i taj projekat mi se dopao. Nisam hteo da rizikujem ostanak u Moskvi i pitam se šta bi se desilo u narednih 12 meseci ako bih se, kojim slučajem, povredio“, rekao je Krihovjak.

Iskusni vezista je za Železničare odigrao 109 utakmica, postigao 23 i asistirao za 15 golova, a na ime obeštećenja Lokomotiva je dobila 2.500.000 evra. Mada, sam Krihovjak je priželjkivao drugačiji scenario.

Odluka o transferu je doneta meni iza leđa. Tako je kako je. Moram da nastavim dalje. Na rastanku sa Lokomotivom osećam potrebu da zahvalim svim saradnicima, ljudima iz kluba i posebno navijačima, bili su uz tim u dobrim i u lošim trenucima. Naročita zahvalnost ide na adrese trenera, Jurija Sjomina i Marka Nikolića. Marku želim uspeh u ovoj sezoni. Veliki sam poklonik srpskog karaktera i bilo mi je zadovoljstvo da igram za Lokomotivu“, dodao je Gžegož Krihovjak, očigledno oduševljen ambijentom koji je bivši strateg Rada, Vojvodine i Partizana kreirao u svlačionici Lokomotive.

Moskovljani su novo prvenstvo počeli dvema pobedama, a u međuvremenu su doveli i mladog reprezentativca Rusije, Naira Tiknizijana. Levi bek je plaćen CSKA 5.000.000 evra.


tagovi

Marko NikolićGžegož KrihovijakGžegož Krihovjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara