Vlahović (©Reuters)
Vlahović (©Reuters)

Krenula je „dušanomanija“! Vlahović na debiju golom doneo pobedu Juventusu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 22:35

Debitanti Dušan i Zakarija doneli trijumf crno-belima – 2:0

Raspalila se „dušanomanija“ u Torinu! Samo što je došao u Juventus, Dušan Vlahović je počeo da dodire lopte pretvara u zlato.

Prvi meč, samo 13 minuta igre i gol. Debitantski u crno-belom dresu, a 18. ukupno u Seriji A. Promenio je dres, zaigrao za mnogo veći klub, sa mnogo većim očekivanjima i daleko težim bremenom na leđima, ali ne vredi. Vlahović je nepopravljiv. Ništa to njega ne dotiče, on samo gol vidi. I mreže trese. Od prvog minuta počeo je da se otplaćuje Staroj dami, jer joj je otvorio vrata pobede nad Veronom – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

A, kakav je to nalet dobrog vetra za upravu kluba kada dovede u zimskom prelaznom roku dvojicu mladih igrača, dve velike nade, okosnice nekog novog Juventusa, a oni obojica već na debiju postignu golove – Vlahović i Zakarija! Za širom osmeh i Alegrija i Anjelija i svih redom.

Bukvalno od prvog minuta sve se na terenu vrtelo oko Dušana Vlahovića. Ima igrača kojima breme velikih očekivanja veže noge, olabavi kolena, ali srpski as nije od tih. Naprotiv, izašao je na teren sa vulkanom u grudima i možda bi neke situacije i bolje rešio da je bilo za trunku mirniji.

Igrao se 7. minut kada je Vlahović prvi put oprobao šut, sa ivice šesnaesterca, namestio se pored čuvara i gađao dalji ugao ali je Montipo uspeo da ukroti taj udarac. Šest minuta kasnije nije mogao ništa da učini. Lopta je pala između njega i Dušana, napadač Juventusa je bio brži i samo je prebacio loptu preko čuvara mreže Verone. Onog momenta kada je fudbal prešao gol-crtu eksplodirao je stadion u Torinu. „Dušanomanija“ je zvanično počela! Sevnula je i srpska zastava iza gola gostiju...

Taj gol ne da nije zadovoljio Vlahovića, naprotiv, kao da mu je dodatno dao gas da leti po terenu. Jednom je tražio penal posle duela u šesnaestercu, a promašio je i veliku šansu da duplira učinak posle majstorske asistencije Morate. Prosledio je Dušan levicom loptu ka daljoj stativi, ali je zamalo bio neprecizan.

Dosta toga je bilo novog u Juventusu večeras. Dvojica novih prvotimaca, zimske akvizicije Dušan Vlahović i Denis Zakarija, a nova i taktička zamisao Masimilijana Alegrija, koji je na teren poslao tim sa rombom u sredini, gde je Dibala igrao iza dvojice špiceva. Igrom je dirigovao Artur iz dubine, a dvojica trkača koja su povezivala odbranu i napad bila su Rabio i Zakarija. I nije loše funkcionisalo iako će biti potrebno još vremena da se sve to automatizuje, utegne i profunkcioniše kako je trener Stare dame zamislio.

Najbolji pojedinac i u timu Verone je bio Srbin. Darko Lazović je imao dve dobre prilike, jedan topovski šut koji je završio tik preko gola, drugi koji je prošao pored stative. Ali, energija sa kojom je Juventus istrčao na teren večeras je jasno govorila da će Verona teško tu uspeti išta da uradi.

Probali su gosti nešto da promene u uvodu drugog dela, napravili su pritisak, nije uspevao Juventus šest-sedam minuta gotovo da pređe pola. Ali kada je probio tu opsadu, ponovo je vratio dominaciju na terenu.

Zakarija je u 61. minutu krunisao dobru akciju Juventusa i tim golom rešio sve dileme oko pobednika. Vlahović je do kraja imao još jednu šansu u kojoj je zakasnio za pola koraka na centaršut s boka, a pred kraj je šutirao sa ivice šesnaesterca pravo u golmana Verone.

Sjajan početak za Vlahovića, vrlo dobar neki novi Juventus. Ali, sledeće kolo donosi pravi, veliki test, jer crno-beli idu na noge Atalanti.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan 1:2 (1:0)

/Perišić 38 - Žiru 75, 78/

Fjorentina - Lacio 0:3 (0:0)

/Milinković Savić 52, Imbolie 70, Biragi 81ag/

Nedelja

Atalanta - Kaljari 1:2 (0:0)

/Palomino 64 - Pereiro 50, 68/

Bolonja - Empoli 0:0

Sampdorija - Sasuolo 4:0 (2:0)

/Kaputo 5, Sensi 7, Konti 63, Kandreva 90+1pen/

Venecija - Napoli 0:2 (0:0)

/Osimen 59, Petanja 90+10/

Udineze - Torino 2:0 (0:0)

/Molina 90+3, Puseto 90+7pen/

Juventus – Verona 2:0 (1:0)

/Vlahović 13, Zakarija 61/

Ponedeljak

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)



tagovi

JuventusVeronaDušan VlahovićSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara