(Reuters)
(Reuters)

Kreću Saudijci! Na Benzeminom spisku su trener, Kazemiro, Markinjos, Dijabi, Auar…

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 11:23

Al Itihad rešen da spreči novu lošu sezonu

Pre godinu i po dana je sve krenulo sa Kristijanom Ronaldom, a prošlog leta su saudijski klubovi napravoili zemljotres na fudbalskom tržištu dovođenjem gomile zvulčnih imena.

U prvom plasnu su tada bila četiri najveća kluba: Al Hilal, Al Itihad, Al Nasr i Al Ahli. I dok se može reći da su ulaganja Al Hilal (šampion), Al Nasra (druopalsirani) i Al Ahlija (trećeplasirani) dala neke rezultate, Al Itihadova sezona se pokazala kao debakl. Završili su tek na šestom mestu saudijskog šampionata.

Izabrane vesti

Klub koji je doveo Karima Benzemu, Engola Kantea i Fabinja, kao i neka manje zvučna imena poput Luzia Felipea ili Žote, imao je rezultate ispod svih očekivanja. Ceh je prvi platio trener Nuno Ešpirito Santo, potom i njegov naslednik Marselo Galjardo. Klubom je praktično rukovodio Karim Benzema koji se ponašao kako je hteo i smenjivao trenere.

Iako je dao samo devet golova, njegov status u Al Itihadu nije sporan, pa će i ovog leta imati bitnu ulogu u krupnim odlukama. Nedavno je Al Itihad dogovorio dolazak italijanskog trenera Stefana Piolija i belgijskog štopera Artura Teta ali se Benzema pobunio i sve je propalo. Štaviše, izabrao je “svog” trenera. Na klupu Al Itihada stiže njegov zemljak Loran Blan koji mu je bio selektor u reprezentaciji pre Didijea Dešana.

Benzema će uticati i na dovođenje pojačanja. Al Itihad je počeo pregovore sa njegovim drugarom iz madridskih dana Kazemirom. Francuz insistira na dovođenju nekadašnjeg saigrača iz Reala, a ni Mančester Junajted nema ništa protiv ako može da izvuče veći deo uloženih sredtasva. Kazemiro ima jak ugovor do 2026. godine, a nije pokazao mnogo. Trenutno se radi na ubeđivanju Brazilca da prihvati selidbu u Arabiju, a znamo koji su najjači argumenti za to.

On neće biti jedino pojačanje Al Itihada. Sinoć je prostrujala vest da klub iz Džede ima usmeni dogovor sa još dvojicom Francuza: Musom Dijabijem iz Aston Vile i Usemom Auarom iz Rome. Ostaje teži deo posla da se Saudijci dogovore sa njihovim klubovima. Aston Vila je letos platila Dijabija čak 55.000.000 evra Leverkuzenu i želeće sličan novac. Zeleno svetlo je dao i Auar pa se čeka još samo Roma. Oko 15.000.000 evra će biti dovoljno Al Itihadu da dobije pristanak rimskog kluba u kojem se nekadašnji Lionov biser nije najbolje snašao.

Na kraju, kapitalno pojačanje bi moglo da dođe iz Pariza. Al Itihad je kontaktirao Markinjosa i dobio pozitivne signale da je Brazilac spreman za transfer na Arabijsko polustrvo. Ipak, PSŽ do sada nije pokazivao nameru da se rastane sa kapitenom pa će sve da zavisi od stava Kataraca na čelu kluba i trenera Luisa Enrikea.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Al ItihadUsem AuarMusa DijabiKazemiroKarim BenzemaMarkinjos

Obaveštavaj me

Roma
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara