KREĆE TRKA: S kim igraju večiti do pauze? Partizan se sveti Radničkom, Zvezdi klopka na Voždovcu i u Kruševcu

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.09.19. | 16:26

Tu su i dve ključne utakmice u Evropi....

Borba još nije ni počela. Znate koliko utakmica je ostalo do kraja, ovo je samo psihološki stimulans da naredne mečeve čekamo u boljoj atmosferi. Uvek je dobro pobediti derbi, ali to su samo tri boda“.

Ovako je, odmah nakon što je sa blagim osmehom na licu dočekao poslednji sudijski zvižduk Srđana Jovanovića u 161. večitom derbiju, govorio Savo Milošević, zadovoljan zbog Partizanove pobede i još više uverljive igre u sudaru sa Crvenom zvezdom, a sa druge strane svestan da crno-beli još ništa nisu uradili, jer u prvenstvu samo titula pravi razliku između dva najveća srpska kluba.

Izabrane vesti

A do nje je dugačak put, popločan sa 37 prepreka, neke su lakše, neke teže, ali na svaku se može sapleti ako čovek nije oprezan. Savo Milošević kaže da će Partizan biti, za Vladana Milojevića i Zvezdu znamo da hoće, ali više je nego očigledno da crveno-beli trenutno jesu u blagoj igračkoj krizi zbog koje su se mučili i pre dva kola protiv Inđije, dok su u sudarima sa Bajernom i večitim rivalom jednostavno nadigrani.

Samopouzdanje ekipe je sigurno uzdrmano, Savo Milošević verovatno umoran posle lošeg sna u noći između nedelje i ponedeljka, međutim, vremena za gubljenje nema, jedino što mogu da urade u Ljutice Bogdana jeste da neuspeh u Humskoj gurnu u strani i preorijentišu se na naredne izazove u kojima bi mogli da povrate dobar ambijent u Ljutice Bogdana. Apsolutno isto morali bi da razmišljaju i crno-beli, jer kako jedna lasta ne čini proleće, pa ni jedan derbi ne čini prvaka.

Dakle, da vidimo šta to očekuje komšije sa Topčiderskog brda u naredne dve nedelje posle čega će i jedni i drugi dobiti koji dan se saberu pošto će na scenu stupiti jesenja reprezentativna pauza.

Do tada će i jedni i drugi odigrati po četiri utakmice, dva redovna superligaška kola, jednu zaostalu i jednu evropsku. I to ne bilo kakvu evropsku utakmicu, već možda i odlučujuću u naporima da se prezimi u Evropi. Crvena zvezda će 1. oktobra ugostiti Olimpijakos, Partizan 3. oktobra ide u daleki Kazahstan, na noge Astani.

Taj dugi put biće prava mala klopka za izabranike Sava Miloševića, jer nema sumnje da će biti izmoreni za Voždovac sa kojim će se odmeriti 5. oktobra (iliti izvesno u nedelju, 6. oktobra). Mina će biti pod nogama crno-belih i 28. septembra kada će gostovati na Čairu sa namerom da se Radničkom osvete za dva poraza i samo jedan bod iz tri susreta iz prošle sezone.

Prvu narednu utakmicu igraće u sredu u Ivanjici, možda nekome zazvuči na ozbiljan izazov, ali činjenica je da Javor nije ostvario pobedu na 27 okršaja sa crno-belima. Štaviše, vezali su Ivanjičani 10 poraza od Partizana (kladiocima bi moglo da bude zanimljivo da je poslednjih osam došlo uz 2-3 gola), a kako ni ove sezone ne blistaju, jasno je da su Vladimir Stojković i drugovi izraziti favoriti bez obzira na to što su nesumnjivo emotivno istrošeni posle derbija.

Šta tek reći za Zvezdine igrače, oni nemaju više prava na kiks, jesu obradovali navijače drugim uzastopnim plasmanom u Ligu šampiona, ali znaju i oni da u fudbal juče ne postoji, te da se derbi razočaranja najteže zaboravljaju. Pride, Zvezda u sredu ide na noge Voždovcu, znate već za veštački teren koji se pretvara u prednost Zmajeva, a nije ni samo to. Voždovac je osokoljen pobedom nad Vojvodinom koju su mu usred Novog Sada doneli evrogolovi Aleksandra Stanisavljevića i Nemanje Nikolića. Voždovac je u poslednjih pet kola pretrpeo samo jedan poraz, a svakome od protivnika do sada je dao gol. Pamti Zvezda i da je baš na krovu tržnog centra izgubila titulu u sezoni 2016/2017, ali je posle toga vezala pet pobeda nad Zmajevima.

Posle toga, 28. septembra fenjeraš Mačva u Beogradu, tu već Zvezda ne bi smela da ima ama baš nikakav problem, Šapčani su bez pobede u dosadašnjem toku sezone i iz devet kola imaju samo tri boda, pa onda fešta na “Marakani“, Olimpijakos u jednom od dva ključna duela u borbi za treće mesto na tabeli Grupe B, mada kako su Grci odigrali protiv Totenhema možda će oni probati da napadnu i poziciju broj dva.

Od ishoda tog duela zavisiće i psihološko stanje Zvezdinih igrača za gostovanje kod Napretka 5. oktobra, a treba imati na umu da je Predrag Rogan uspeo da digne ekipu posle lošeg starta i tri poraza na startu sezone. Na kraju krajeva, u Kruševcu je i Partizan ostavio dva boda nakon što mu je Igor Ivanović sa dva gola zapretio i oduzimanjem celog plena.

Četiri utakmice, po jedna evropska – i to ključna – i devet superligaških bodova u igri. Biće uzbudljivo.

CRVENA ZVEZDA

Superliga, 25. septembar
Voždovac - Crvena zvezda

Superliga, 28. septembar
Crvena zvezda – Mačva

Liga šampiona, 1. oktobar
Crvena zvezda – Olimpijakos

Superliga, 5. oktobar
Napredak - Crvena zvezda

PARTIZAN

Superliga, 25. septembar
Javor - Partizan

Superliga, 28. septembar
Radnički Niš – Partizan

Liga Evrope, 3. oktobar
Astana – Partizan

Superliga, 5. oktobar
Partizan - Voždovac

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara