Karlos Baka (©AFP)
Karlos Baka (©AFP)

Kreće Kvadrangular, Miljonariosu i Tolimi se daju najveće šanse za finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 23:03

Počinje borba u Grupi A duelima između Pereire i Bukaramange, odnosno Juniora i Ambasadora iz Bogote

Vreme je za završni deo kolumbijske Aperture. Ovog vikenda igra se prvo kolo Kvadrangulara, u kojem učestvuje osam najbolje plasiranih ekipa u ligaškoj fazi. Osam timova koji su se plasirali u zavšnicu žrebano je i podeljeno u dve grupe po četiri sastava, pri čemu će pobednici obe zone da se plasiraju u finalni obračun za titulu.

Grupu A čine Atletiko Bukaramanga, Deportivo Pereira, Miljonarios i Junior, dok je u Grupi B smeštena Tolima, Independijente Santa Fe, La Ekidad i Onse Kaldas. Na programu je šest kola, a samo najbolji idu u veliko finale takmičenja.

Izabrane vesti

Sukob između Pereire i Atletiko Bukaramange će da otvori drugu fazu turnira Apertura, sa posebnošću da se protagonisti nikada nisu susreli u ovoj fazi takmičenja. Što se tiče Matekanjosa, Deportivo Pereira je bez pobede u tri poslednje domaće utakmice u ligi, dok je klub iz Bukaramange izgubio samo jednom na osam proteklih gostovanja, i u tom opsegu je šest puta uspeo da sačuva svoju mrežu.

23.55: (2,10) Pereira (3,30) Bukaramanga (3,70)

Junior i Miljonarios će potom izaći na teren u Metropolitanu, u Barankilji. Zanimljivo, u pet poslednjih obračuna dva tima u Barankilji tri puta se radovao domaći tim, a dva puta Ambasadori iz Bogote, i svaki put je rezultat bio 1:0.

Junior je ligaški deo Aperture završio na sedmom mestu sa 29 bodova, pošto je u 19 kola zabeležio osam pobeda, pet remija i šest poraza. S druge strane, Miljonarios je sa 31 poenom završio na šestoj poziciji, posle devet trijumfa, četiri iksa i šest neuspeha.

02.15: (2,10) Junior (3,30) Miljonarios (3,70)

Kada su se dve ekipe poslednji put sastale, Miljonarios je trijumfovao sa 3:2 svom stadionu El Kampin u aprilu. Leonardo Kastro je predvodio Miljonarios sa dva pogotka, a na strani Ajkula se istakao Karlos Baka. Nastupi Bake, nekadašnjeg špica Sevilje, Milana i Viljareala, ove sezone su bili nezamenjivi za Junior. On predvodi klub sa osam golova, i izjednačen je na trećem mestu na nivou lige. S druge strane, Kastro je vodeći strelac lige sa devet pogodaka.

Kolumbijski mediji preneli su da je specijalizovani portal Xpecta Sports procentualno izračunao šanse klubova. U Grupi A favorit je Miljonarios, koji ima 33,9 odsto šanse, a prati ga Junior sa 25,4 odsto, dok Bukaramanga ima 21,8 odsto i Pererira 17,5 odsto.

U Grupi B, najveću verovatnoću da bude finalista ima Tolima sa 40 odsto, a sledi Santa Fe sa 23, potom La Ekidad sa 17,8 i Onse Kaldas sa 14,2 odsto.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA KVADRANGULAR - 1. KOLO

GRUPA A

Subota

23.55: (2,10) Pereira (3,30) Bukaramanga (3,70)

Nedelja

02.15: (2,10) Junior (3,30) Miljonarios (3,70)

GRUPA B

Ponedeljak

00.15: (2,00) Santa Fe (3,35) Tolima (4,00)

02.30: (2,35) Onse Kaldas (3,10) La Ekidad (3,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kolumbija 1JuniorMiljonariosAtletiko BukaramangaDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara