Stadion Ovijeda (©Printscreen)
Stadion Ovijeda (©Printscreen)

Kreće bitka za 20. člana Primere: Ovijedo na meksički pogon, legenda Bilbaa na klupi Eibara

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 13:19

Plej-og Segunde: Nekadašnji članovi elitnog ranga španskog fudbala danas (18.30) igraju prvi meč polufinala. Pre samo šest dana Baski slavili na svom terenu protiv današnjeg rivala sa 4:3

U Španiji je groznica Evropskog prvenstva, ali i dalje se lopta pika u Segundi. Leganes i Valjadolid su se vratili u Primeru, a traži se 20. tim koje će naredne sezone da igra u najboljem društvu španskog fudbala. U konkurenciji su sve tradiocionalni klubovi koji su igrali najviši rang, a to su Eibar, Espanjol, Sporting Hihon i Ovijedo.

Danas se igraju polufinalni dvoboji, a domaćini prvih utakmica su ekipe koje su bili petoplasirane i šestoplasirane u ligaškom delu.

Izabrane vesti

Bitka Primeru počinje danas (18.30) u Ovijedo gde gostuje Eibar. Domaćin dugo tavori u drugoligaškoj konkurenciji. Počekom milenijuma je bio redovni član elite. Ovaj klub je s klupe vodio i Radomir Antić, a igrali su brojni sprski internacionalci. Pre dve godine je u većinskom vlasništvu “Grupe Pačuke” meksičkog investicionog fonda koji imao udela u Pačuki, Leonu, Evertonu i Taljeres Kordobi.

18.30: (2,30) Ovijedo (3,25) Eibar (3,25)

Eibar se pre dve godine preselio u drugi rang, a ove sezone ima šansu da se vrati u elitu. Zanimljivo je da su ovi timovi igrali u poslednjem kolu Segunde pre šest dana, kada je u Baskiji Eibar slavio sa 4:3. Teško će sada da bude veliki broj golova. Ulog je mnogo veći.

Eibar je u boljoj formi od rivala. Ovijedo je dva puta poražen u poslednja tri kola i samo zbog boljeg međusobnog skora od Santandera se domogao šanse da se bori za elitu. Rasing je tragičar u finišu sezone, jer je izgubio dva prethodna duela i tako je ostao prvi ispod crte.

Na kormilu Ovijeda je mladi stručnjak Luis Mihel Kariron koji je krajem septembra prošle godine seo na klupu. Kapiten Borha Baston je prva zvezda tima. Postigao je 10 golova u šampionatu, jedan više od Paulina de la Fuentea i dva od Sebasa Mojana. Ovijedo je dobar domaćin. Ove sezone na 21 meču samo dva poraza, uz 12 trijumfa.

Na kormulu Eibara sedi legenda Atletik Bilbaa Hoseba Ečeberija (OVDE pročitajte priču o nekadašnjem asu Ponosa Baskije i reprezentacije Španije). Gosti imaju čak trojicu dvocifrenih strelaca. Izdvaja se Hon Bautista sa 17 pogodaka, dok su po 12 dali Stoičkov i Ager Akeče.

Očekuje se pune tribine stadiona Karlos Tartijer koji može da primi 30.000 gledalaca. Ovijedo je u prvom delu Segunde dobio na svom terenu narednog rivala sa 2:1 posle preokreta u nastavku. Baston i Kolombaro su bili strelci za domaćina.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

SEGUNDA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Subota

18.30: (2,30) Ovijedo (3,25) Eibar (3,25)

Nedelja

21.00: (2,50) Hihon (3,15) Espanjol (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real OvijedoOvijedoEibarŠpanija 2Segunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara