Kratak spoj u Kragujevcu? Sali Vižđi van protokola; Feđa Dudić: Niko nije iznad kluba!

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.08.24. | 11:41

Kratak spoj u Kragujevcu? Sali Vižđi van protokola; Feđa Dudić: Niko nije iznad kluba!

Melem na evropske rane. Samo četiri dana nakon bolne eliminacije od Mornara već na svom prvom koraku u kvalifikacijama za Ligu konferencije, Radnički iz Kragujevca ublažio je patnju ubedljivom pobedom nad imenjakom iz Niša (4:0) u trećem kolu Mozzart Bet Superlige, svojom prvom u prvenstvu u novoj sezoni.

Žalio je trener Feđa Dudić za dvocifrenim brojem udaraca na gol Barana, a protiv Nišlija je njegov tim iz pet šuteva u okvir gola pogodio četiri puta. Pogodio je i Dudić sa izmenama, pošto su upravo one duplirale pobedu u finišu meča. Put ka trijumfu utabali su Bevis i Evandro u prvom poluvremenu, a zapečatili su ga Vidosavljević iz slobodnog udarca, odnosno Mirčetić na asistenciju Ortiza – sve fudbaleri koji su malo pre toga ušli u igru sa klupe.

Izabrane vesti

Rekao sam i momcima odmah posle utakmice, ovo mi je, u dosadašnjem mandatu u Kragujevcu, najdraža pobeda! Pobeđivali smo mi velike utakmice i protivnike, ali celokupna ova atmosfera koja se stvorila posle Evrope, gde dva dana nismo spavali, gde nam protivnik nije izašao u susret na molbu da odložimo utakmicu za 24 časa, što je legitimno, ne prigovaram, videli su u tome svoju šansu... Ali sve to probudilo je naš karakter u koji niko nikada ne treba da sumnja. Borbenošću smo došli do ove pobede, zabili golove iz prvih prilika, što nije bio slučaj protiv Mornara. Na 2:0 malo smo se branili, strepeli da ne primimo gol, ali kad se protivnik nije vratio u igru, mi smo podebljali rezultat. On jeste možda malo previsok u odnosu na dešavanja na terenu, ali naša pobeda je sasvim zaslužena i čista kao suza. Jesam bio malo preemotivan prethodnih dana, ali dok budem u Kragujevcu radiću ovako kako radim, nosiću klub srcem. Još jednom, izvinjavam se svima za ispadanje od Mornara. Nismo ga zaslužili, ali to je fudbal. Hvala navijačima na podršci kada nam je najteže“ - istakao je Feđa Dudić posle pobede nad Nišlijama.

Već prva utakmica sa novim golmanom pokazala je da je Radnički dobio značajno pojačanje u Marku Miloševiću. Spektakularno je odbranio pokušaj Bosića iz voleja na 0:0, veliku sigurnost pokazao i u drugom poluvremenu, posebno kod prilike Vanje Ilića. Ipak, ono što je posebno upalo u oči jeste izostavljanje iz protokola Sali Viđžija.

Francuski internacionalac poreklom iz Tunisa prošle sezone bio je jedan od nosilaca igre, postigao neke od najznačajnijih, i to mahom efektnih, golova na putu do istorisjkog plasmana u evropske kvalifikacije, ali... U Leskovcu protiv Mornara bio je najslabiji na terenu. U revanšu u Podgorici ušao je sa klupe u drugom poluvremenu, pa je zamenjen tokom produžetaka i očito se pojavio neki kratak spoj na relaciji sa šefom stručnog štaba...

Nije u pitanju nikakva povreda. Ko je malo čitao između redova, shvatio je kada sam rekao da niko nije iznad kluba. Videćemo šta će dalje biti, on je i dalje naš igrač, ali to su zasad neke situacije interne, između njega, mene i ekipe“-prokomentarisao je Dudić ovaj „slučaj“, čiji će epilog biti zanimljivo ispratiti.

Kragujevčani u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige, u subotu, gostuju Spartaku u Senti.


tagovi

Sali VižđiFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara