Radost igrača Bragantina (©Reuters)
Radost igrača Bragantina (©Reuters)

Kraljevi remija sami sebe upucali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 02:02

Botafogo izgubio od Bragantina – 2:1

Tamo gde je 11 remija u sezoni, umalo da bude i 12. Ali Botafogo je sam sebe sapleo u derbiju začelja protiv Bragantina.

Veliki Botafogo na pretposlednjem mestu je dočekao start drugog kruga sezone, a na njemu će i ostati posle iznenađujućeg poraza od Bragantina. Gosti su, inače, južnoamerička filijala Red Bula, bratski klub Lajpcigu i Salcburgu, ali su daleko od njihovih rezultata. Uoči ovog meča Crveni bikovi su bili tek za mesto iznad crno-belih.

Izabrane vesti

Ipak, Bragantino je upisao tri boda koja su ga pomerila s mrtve tačke i daju nadu u bolje sutra – 2:1.

Dobar je to bio meč, uzbudljiv, izjednačen, pun ritma i dobrih šansi na obe strane. Imao je Botafogo potpunu inicijativu, sve vreme se šunjao oko šesnaesterca gostiju, ali nikako mu nije uspevao završni pas ili makar udarac sa šesnaesterca, a bilo je dosta pokušaja.

Pored svega toga, prvu veliku šansu za gol stvorio je Bragantino iz prekida, Ližer je tukao glavom sa peterca, ali je lopta prošla pored stative.

I u 44. minutu se mreža prvi put zatresla. Botafogo je poveo. Školska akcija, centaršut Viktora Luisa na peterac, gde je Babi Mateus spustio loptu glavom u gol – 1:0. Ali odgovor je stigao gotovo momentalno. U prvom minutu nadoknade Italo je napravio majstoriju. Najpre se neverovatno lako oslobodio čuvara i potpuno sam primio loptu na ivici šesnaeterca, prodao je lažnjak, a onda pogodio ugao – 1:1.

Drugo poluvreme donelo je još više borbe. Donelo je i dve VAR intervencije. Oba puta se ispitivalo da li su defanzivci Botafoga skrivili penal. U prvom slučaju, u 76. minutu, sudija je ocenio da nema jedanaesterca, ali u drugom, deset minuta kasnije, video je igranje rukom u šesnaestercu. Bragantino je dobio penal, a Klaudinjo je bio siguran – 1:2.

Finiš meča doneo je totalnu ofanzivu crno-belih. Kolosalnu šansu promašio je veteran Salomon Kalu, koji je ušao u igru s klupe u 87. minutu. Bio je sam ispred golmana, doduše dosta iskosa, a šutirao je direktno u čuvara mreže.

Vrhunac drame minut pre kraja, ponovo je Kalu u prvom planu, pao je u šesnaestercu kada mu se golman Klejton približio rukama na zemlji, ali je arbitar pokazao da tu nema penala, nije ni pogledao snimak, na teško razočaranje fudbalera Botafoga.



tagovi

BrazilBotafogoBragantinoSalomon Kalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara