Dezire Due (levo) i Birger Meling (desno) (©AFP)
Dezire Due (levo) i Birger Meling (desno) (©AFP)

Kraljevi remija konačno slave! Tinejdžer za dva minuta doneo pobedu Renu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 22:56

Tim iz Bretanje pobedom nad Nantom prekinuo seriju od pet remija

Ubedljiv trijumf nad Mecom na startu sezone, pa pet remija, jedan za drugim. Bio je do večeras i ostaće još neko vreme Ren "kralj remija" u ligama petice, ali je seriju nerešenih rezultata ove nedelje konačno prekinuo! Na dobro popunjenom Roazon parku pao je Nant – 3:1 (1:1).

Bretanja večeras slavi Dezirea Duea, polaznika Renove akademije i po svemu sudeći novu zlatnu koku kluba sa severozapada Francuske. Golobradi ofanzivac postigao je prvi pogodak u sezoni samo dva minuta po ulasku sa klupe i tako doneo tek drugu pobedu Renu u Ligi 1. Pobedu posle koje se vinuo na šestu poziciju sa 11 bodova.

Izabrane vesti

Domaći tim je imao početak kakav je samo mogao da poželi. Već u petom minutu posle penala koji je nad Asinjonom skrivio Mutusami kapiten Benžamen Burižo je sa bele tačke doneo prednost Renu. Međutim, nemogućnost da sačuva prednost kakvu je demonstrirao protiv Avra umalo da i ovog puta skupo košta crveno-crne. Neopreznost Varmeda Omarija iskoristio je Floran Mole, oduzeo mu je loptu i dodao je do Pedra Čirivele, a nekadašnji član Liverpula surovo ga kaznio u smiraj prvog poluvremena (gol pogledajte OVDE).

Ren je u nastavku zaigrao ofanzivnije, rešen da pred svojim navijačima prekine niz mečeva bez pobede, ali nije uspevao da pronađe put do mreže Albana Lafona. Sve dok u igru nije ušao Due. Poslao ga je Bruno Ženesio na teren u 71. minutu umesto skupo plaćenog Fabijana Rejdera, a ofanzivni vezista dva minuta kasnije po drugi put na meču doneo vođstvo domaćinu. Nemanja Matić (odigrao svih 90 minuta) je dugom loptom za Adrijena Trufera započeo akciju, a levi bek Rena ju je nastavio povratnom loptom za Duea koji je snažnim udarcem ispod Lafonta stigao do prvog gola u sezoni (gol pogledajte OVDE).

Iako je tek u junu napunio 18 godina, Dueu je večerašnji nastup bio 42. za prvi tim Rena, a pogodak protiv Nanta peti u seniorskom fudbalu, zbog čega i nije teško poverovati da je Real već drugi put od starta sezone slao skauta na Roazon park da gleda fudbalere Rena, među kojima je i talentovani ofanzivac.

Fudbalerima Nanta je četiri minura kasnije posao bio otežan pošto je Mostafa Mohamed zbog protesta zaradio crveni karton, pa su gosti završnih petnaestak minuta igrali sa igračem manje. U dubokoj nadoknadi trijumf Rena potvrdio je Arno Kalimuendo sa bele tačke, ako je dileme i bilo.

FRANCUSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Strazbur - Lans 0:1 (0:1)

/Vai 16/

Subota

Klermon - PSŽ 0:0

Monako - Olimpik Marselj 3:2 (2:2)

/Akliuš 8, 52, Balogun 23 - Endiaje 1, Žigo 18/

Nedelja

Rems - Lion 2:0 (1:0)

/Munetsi 45+1, Abdelhamid 71/

Avr - Lil 0:2 (0:1)

/Žegrova 40, Salmije 52ag/

Nica - Brest 0:0

Tuluz - Mec 3:0 (2:0)

/Šmidt 31, Dalinga 43, Mažri 82/

Lorijan - Monpelje 0:3 (0:1)

/Adams 30, 89, Savanije 71pen/

Ren - Nant 3:1 (1:1)

/Burižo 6pen, Due 73, Kalimuendo 90+6pen - Čirivela 45/



tagovi

NantDezire DueFK RenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara