Kralj luksuza spremio milijardu evra za kupovinu Milana!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 09:41

Uprkos protivljenju dece

Uprkos demantijima koji su dolazili prethodnih nedelja, italijanski mediji i dalje trvde da je francuski milijarder Bernar Arno najozbiljniji kandidat za kupovinu Milana i da je za tu operaciju spreman da izdvoji milijardu evra.

Bernar Arno je najbogatiji Evropljanin i treći na listi najbogatijih ljudi sveta sa procenjenim bogatstvom od oko 106 milijardi dolara. On je vlasnik i predsednik kompanije LVMH koja objedinjuje lukuszne brendove Luj Viton, Moet i Henesi. U njegovom vlasništvu su robne marke Dior, Fendi, Živenši, Mark Džejkobs.... Arno ima vlasništvo i u velikim poslovima sa jahtama, bankama, trgovinskim lancima, vinarijama. Ljubitelj je umetnina pa tako u vlasništvu ima dela Pikasa, Vorhola, Mura... Poznat je po humanitarnim akcijama, a za obnovu Notrdama je uplatio 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sa tolikim bogatstvom, Arno do sada nikada nije imao neku ozbiljniju ulogu u sportu osim što je sponzorisao neke sportiste i događaje.

Ipak, izgleda da je rešio da se oproba i u fudbalu, a shodno svom imidžu je izabrao klub iz prestonice mode. Arno je poslom usko vezan za grad Milano, pa tu možemo i da nađemo motive za potencijalnu kupovinu slavnih Rosonera.

Milan je trenutno u vlasništvu američkog fonda Eliot i porodice Singer, ali oni jedva čekaju da ga prodaju jer nemaju ozbiljne namere u fudbalu osim zarade. Arno deluje kao idelan kupac. A oporavak posrnulog velikana i vraćanje starog sjaja sedmostrukom šampionu Evrope bi dodatno popravilo imidž Arnoa kao kralja luksuznih brendova.

Nedvano je njegov sin Antoan na Instagramu demantovao zainteresovanost za kupovinu Milana, ali italijanski mediji otkrivaju da Bernar Arno zaista želi da kupi slavni klub i da se tome najviše protiv njegovo četvoro dece među kojima je i Antoan. Navodi se i da oni na kraju neće imati uticaj na konačnu odluku i da će Arno kupiti Milan ako Amerikanci pristanu na ponudu od milijardu evra. Eliot je dobio klub od kineskog biznismena Jonghong Lija na osnovu njegovog duga prema fondu od 450.000.000 evra, a kasnije je uložio još u dokapitalizaciju kluba.

Italijanski dnevnici Tutosport i Korijere delo Sport danas opet javljaju da je Arno i te kako zainteresovan, da su njegovi advokati i bankari krenuli u akciju procene Milana, da je posrednik u priči jedan bivši funkcioner Intera i da bi konačna ponuda trebalo da iznosi 975.000.000 evra.

(FOTO: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara