(©Reuters)
(©Reuters)

Kraj za velikog Fidea, najboljeg "drugog čoveka" Argentine

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 08:55

Anhel di Marija neće više nositi dres reprezentacije

Svi će uvek i zauvek, sa razlogom, pričati o Lionelu Mesiju, kao što su pričali o Dijegu Maradoni. Ali u ovim trijumfalnim godinama najveći as Argentine imao je fenomenalne „pomoćnike“ pored sebe, koji su znali da uskoče, da ga odmene, da se istaknu...

Jedan od njih je Anhel di Marija. Ili Fideo (Nudla), kako mu je nadimak u reprezentaciji. Čovek koji je definitivno velikan argentinskog fudbala, jedan od najvećih svih vremena. I sinoć je rekao – kraj.

Izabrane vesti

Emotivni Anhel, kojem nije strano da zaplače nasred terena i toga se ne stidi, odigrao je poslednju utakmicu u plavo-belom dresu. I to kako! Ponovo je osvojio Kopu. Ima li lepšeg oproštaja?

Kada se podvuče crta ispod njegove biografije u dresu reprezentacije stoje: osvojeni Mundijal, dve Kope i Finalisima. Utkao je Fideo sebe u sve najveće uspehe Argentine poslednjih godina.

Ali, nije bio samo puki učesnik, ne. Di Marija je bio strelac pobedonosnog gola u finalu prethodne Kope, kada je Argentina usred Brazila srušila najvećeg rivala (1:0). Bio je Fideo strelac gola i u finalu Mundijala protiv Francuske (3:2). A, upisao se u strelce i u Finalisima protiv Italije (3:0), u tom prvom izdanju Superkupa između šampiona Južne Amerike i Evrope.

Možda pomalo zaboravljeno, a svakako od pomenutog manje važno, ali nije nevažno! Bio je Di Marija i olimpijski pobednik sa Argentinom 2008. godine, takođe zajedno sa Mesijem.

Malo li je od Anhela? Mesto na argentinskom fudbalskom Olimpu zauvek će biti rezervisano i za dobrog Fidea, rame uz rame sa Leom i Dijegom.


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineAnhel Di MarijaKopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara