Nikola Milenković u duelu sa Đanlukom Skamakom (©Reuters)
Nikola Milenković u duelu sa Đanlukom Skamakom (©Reuters)

Kraj sezone u Seriji A i izvesni oproštaj Milenkovića od Fjorentine

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.06.24. | 13:14

Tim iz Firence gostuje Atalanti u Bergamu (nedelja, 18) u zaostaloj utakmici 29. kola italijanskog šampionata

Praktično, italijansko prvenstvo je završeno jer sva bitna pitanja su već rešena. Inter je šampion, uz njega će Milan, Juventus, Atalanta i Bolonja u Ligu šampiona, Roma i Lacio u Ligu Evrope, a Fjorentina u Ligu konferencije. Iz lige su ispali Frozinone, Sasuolo i Salernitana. Ipak, pre nego što se zvanično spusti zavesa na takmičenje, moraće prvo da se odigra još jedna, zaostala utakmica 29. kola između Atalante i Fjorentine (nedelja, 18).

Ta dva tima su predstavljala Italiju u finalima UEFA takmičenja, zbog čega nisu stigli ranije da odigraju ovaj odloženi meč. Atalanta je osvojila Ligu Evrope, dok je Fjorentina poražena u finalu Lige konferencije od Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Viola je drugu godinu zaredom izgubila u finalnom meču najmlađeg takmičenja UEFA, a sledeće sezone će ponovo igrati u njenim kvalifikacijama. Za to je delom kriva baš Atalanta.

Naime, pošto je osvojila Ligu Evrope automatski je obezbedila plasman u elitu. Uoči poslednjeg kola je zato mogla Boginja da kalkuliše, da nije savladala Torino bila bi peta i italijanski fudbal bi dobio još jedno mesto u eliti. Zbog ranije ustanovljenih pravila onda bi i šesti klub Serije A (Roma) igrao u Ligi šampiona, Fjorentina bi u Ligu Evrope, a Torino na njeno mesto u Ligu konferencije.


18.00: (1,58) Atalanta (4,10) Fjorentina (5,70)


Međutim, Atalanta je odigrala maksimalno sportski, deklasirala je Bikove sa 3:0 i sada niko ne može da je optuži da namešta utakmice. Fjorentini je ostalo samo da proba da joj se osveti, mada joj generalno bodovi više ništa ne znače. Sedmoplasirani Lacio je van domašaja, baškari se na +7.

Zato, Atalanta još može da preskoči na tabeli Juventus na trećoj poziciji i tako izjednači svoj najveći uspeh u Seriji A. Tri puta (2019, 2020. i 2021) je završavala na trećem mestu, a sada će biti četvrta ako ne savlada Fjorentinu u Bergamu.

Oba tima će igrati u najjačim raspoloživim sastavima, s tim da trener Boginje Đan Pjero Gasperini ne može da računa na povređene Martena de Runa i Seada Kolašinca. S druge strane, Fjorentina je bez povređenog Rikarda Sotila i suspendovanog Rolanda Mandragore.


-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


Srpski reprezentativac Nikola Milenković je najavljen u startnoj postavi tima iz Firence. Posle ove utakmice će zvanično završiti sa klupskim obavezama i ubrzo će se staviti selektoru Srbije Draganu Stojkoviću na raspolaganje.

Pitanje je samo da li će ovo biti Milenkovićeva poslednja utakmica u dresu Fjorentine, u koju je došao još 2017. godine iz Partizana. Već duže vreme se ozbiljno piše u italijanskim medijima o tome da će 26-godišnji defanzivac promeniti klub na kraju sezone. Ugovor ga doduše vezuje za Violu do leta 2027. godine.

Meč u Bergamu biće Milenkoviću čak 51. u dresu Fjorentine ove sezone. Ukupno je nastupao za taj klub na 264 takmičarska meča i postigao je 17 pogodaka. Iako je igrao nekoliko finala, nije uspeo da osvoji nijedan trofej sa Italijanima.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


SERIJA A – ZAOSTALA UTAKMICA 29. KOLA

Nedelja

18.00: (1,58) Atalanta (4,10) Fjorentina (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ANikola MilenkovićFjorentinaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara