Naćo (©Reuters)
Naćo (©Reuters)

Kraj sezone bi mogao da bude i Naćov kraj u Realu: Iskusni univerzalac na stolu ima dve ponude za promenu kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 17:53

Inter i Viljareal zainteresovani za 33-godišnjeg Španca

Poslednjih 13 sezona, Naćo Fernandez je vrlo bitan šraf Reala iz Madrida. Polivalentni odbrambeni igrač se godinama pokazao kao neko na koga može da se računa na koju god poziciju da je bio postavljen. Ipak, po pisanju Marke, postoji mogućnost da upravo španski defanzivac, nakon dugogodišnje saradnje sa Kraljevima, napusti klub ovog leta.

Za usluge 33-godišnjeg Naća najviše interesovanja trenutno pokazuju Inter i Viljareal, ali kako je u martu produžio ugovor do leta 2024, biće potrebno platiti određeno obeštećenje. U minuloj sezoni Naćo je sakupio 26 nastupa u Primeri i uspeo je da se upiše po jednom kao strelac i asistent.

Izabrane vesti

Prvi koji je bacio udicu je Inter, koji je centralnom beku ponudio ugovor na tri godine. Nerazuri su na trećoj poziciji Serije A i obezbedili su i narednu sezonu u evroeliti kako god da se završi veliko finale Lige šampiona u kom će igrati protiv Mančester Sitija. Simone Inzagi već skalpa kockice za narednu sezonu, a 33-godišnji Španac bi sa ogorominim iskustvom sigurno bio veliko pojačanje milanskim plavo-crnima.

Pored Intera i Viljareal je zainteresovan. Žuta podmornica će završiti prvenstvo na petoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope, a s obzirom na iskustvo koje Naćo ima u Španiji, sigurno bi značio na oba fronta osvajaču Lige Evrope iz sezone 2020/21.

Tokom prošle nedelje Naćo je obavio razgovor s trenerom Karlom Ančelotijem. Trofejni strateg je želeo da vidi kako razmišlja njegov igrač i da li je možda učinio neku nepravdu prema njemu, ali španski mediji navode da je razgovor protekao u dobroj atmosferi. Naćo ima vremena da donese odluku u kom smeru će se kretati njegova karijera, a ona bi mogla da bude poznata već ove nedelje. U tom slučaju defanzivac bi se oprostio od Reala u poslednjem kolu španske lige, 4. juna u utakmici protiv Atletik Bilbaa.

Tokom vremena provedenog u Madridu, Naćo je osvojio faktički sve što se može osvojiti. Pet puta je podigao pehar Lige šampiona, tri puta bio prvak Primere, osvojio dva nacionalna kupa, a u četiri navrata i španski Superkup. Bio je evropski šampion sa selekcijama Španije do 17 i 21 godine, odigrao je i 23 utakmice za A selekciju i bio učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji 2018.


tagovi

Naćo FernandezReal MadridLetnji prelazni rok 2023ViljarealInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara