©Reuters
©Reuters

Kraj sage: Strahinja Pavlović je igrač Milana

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 22:22

Sve je konačno završeno

Od završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj trajalo je natezanje Salzburga i Milana oko visine obeštećenja, ali je manje-više bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će sve biti gotovo. Sada stižu potvrde svih relevantnih izvora u Italjiji, između ostalih i novinara Đanluke Di Marcija, Fabricija Romana i Matea Moreta. Strahinja Pavlović će postati novi igrač Rosonera, a austrijski klub će na ime obeštećenja inkasirati 18.000.000 evra fiksno i još 2.000.000 potencijalnih bonusa.

Od ranije je bilo poznato da je Milan je preko agenta Zvonimira Vukića dobio zeleno svetlo za Pavlovićeve uslove. Srpski štoper je pristao na petogodišnji ugovor vredan 1.700.000 po sezoni, a Milan je uspeo da spusti zahteve Salzburga i ne plati svih 30.000.000 evra, koliko je čedo Red Bula tražilo od samog starta transfer sage oko reprezentativca Srbije.

Izabrane vesti

Transfer Pavlovića može da se posmatra kao velika pobeda Milana, uzimajući u obzir da je sedmostruki evropski šampion u potpunosti isterao svoje i dobio igrača za onu sumu koju je i nudio Salzburgu od samog starta. Čekali su Rosoneri preko 25 dana, nisu ustuknuli pred samo naizgled odlučnoj misiji vicešampiona Austrije da ne pusti Strahinju za manje od 30.000.000 evra. Samo je pitanje trenutak kada će se obaviti i puke formalnosti oko ozvaničenja saradnje, a onda će se Milan baciti na finiširanje posla oko Lazara Samardžića. Igrač Udinezea bi trebalo da krene Pavlovićevim stopama i poveća brojno stanje Srba na San Siru.

Strahinja je u seniorski fudbal uplovio 2019. godine kada je prvi put zaigrao za Partizan, a godinu kasnije crno-beli su ga prodali za 10.000.000 evra u Monako. Posle pozajmica u Serkl Brižu i Bazelu, Salzburg je tradicionalno umeo da prepozna igrača od kog će u budućnosti dobro da zaradi i kupio ga od Monaka za 7.000.000 evra. Ostaje utisak da je sada mogao da izvuče i više od pomenutih 18.000.000 + 2.000.000, ali je svakako i ovako na višestrukom dobitku.



tagovi

MilanStrahinja PavlovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara