Kraj sage: Najčudnija pozajmica u poslednje vreme, Vest Hem razigrava Benfikin biser i vraća ga u Lisabon

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 14:28

Žedson Fernandes 18 meseci u Londonu

Izgleda da je Mančester junajted bio samo mamac. Možda su na Old Trafordu stvarno želeli Žedsona Fernandesa, međutim, kakav je epilog u slučaju 21-godišnjeg portugalskog veziste teško je oteti se utisku da su agenti iskoristili veličinu Crvenih đavola da svom klijentu podignu reputaciju i na kraju ga, ipak, udome u Premijer ligu. Benfikin talenat biće novo pojačanje Vest Hema, u jednom od najčudnijih oblika saradnje dva kluba u poslednje vreme.

Kako javlja dobro obavešteni Skaj sport, klub iz Londona dogovorio je sa lisabonskim Orlovima pozajmicu Žedsona Fernandesa, ali tako da će ga u junu 2021. vratiti u Lisabon. Čekaju se samo potpis i zvanična obajava, međutim, Skaj insistira da u papirima neće biti predviđena mogućnost po kojoj bi Čekićari mogli da reaguju otkupom ugovora. Bilo obaveznom bilo uslovnom.

Izabrane vesti

Na ovaj način, Benfika je u neku ruku pobednik, jer će fudbaleru na koga trener Burno Laž ne računa, iako je ovaj kad se pojavio nagovesti potencijal, našla utočite. Vest Hem će mu dati priliku da igra, a ako baš i bude zadovoljio, Benfika je ta koja će profitirati, dobiće natrag gotovog igrača, s kojim može da juriša na trofeje ili ga eventualno proda.

Na ovaj način Dejvid Mojes je potukao konkurenciju u vidu Čelsija, koji je koliko juče ponudio Benfiki 18-mesečnu pozajmicu, s tim što bi obavezno otkupu ugovor u junu 2021 za 55.000.000 funti, samo pod uslovom da mladi fudbaler odigra 50% utakmica tokom pozajmice na Stamford bridžu. I Vest Hem je nudio novac – 33.000.000 evra – međutim, Benfika očigledno ima druge planove, jer bi ako sve bude prema njenim procenamam mogla znatno više novca da dobije kad ga bude prodavala za godinu i po dana.

Žedson Fernandes bi na Olimpijskom stadionu polako trebalo da odmeni kapitena Marka Nobla, koji se sprema za penziju.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara