Saul Njiges (©Reuters)
Saul Njiges (©Reuters)

Kraj posle 16 godina: Saul ide iz Atletika za duplo manju platu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 01:02

Španac će pokušati da oživi karijeru u Sevilji

U jednom trenutku bio je jedan od traženijih veznih fudbalera Evrope, spekulisalo se o ciframa od preko 50.000.000 evra, a danas odlazi za - džabe. Saul Njiges odlazi iz Atletika posle 16 godina pošto je dogovorio transfer u Sevilju, javljaju praktično svi relevantni španski mediji.

Tužan kraj priče koja je mnogo obećavala. I dugo išla u dobrom smeru sve dok jednog leta do tog trenutka nezamenljivi Saul nije postao prekobrojan. Od dolaska Rodriga de Pola u Madrid karijera španskog veziste krenula je silaznom putanjom te se rastanak već neko vreme činio neizbežnim. A, posle nekoliko neuspešnih pokušaja, u narednim danima će do njega i doći.

Izabrane vesti

U poslednje dve sezone, otkako se vratio sa pozajmice iz Čelsija, momak iz Elčea u većini utakmica priliku je dobijao sa klupe. U predstojećoj ni njoj nije mogao da se nada. Relevo je još pre mesec i po dana otkrio da ga je Dijego Simeone precrtao iz planova za narednu sezonu, a da mu je klub saopštio da bi bilo najbolje da potraži novi klub.

Za Atletiko je postao - teret. Prvenstveno iz finansijskog ugla, jer sa bruto platom od 15.000.000 evra Saul je bio jedan od najplaćenijih igrača u timu. Posle višednevnih pregovora dve strane postigle su dogovor o raskidu ugovora - važio do 2026. godine - a iskusni vezista pristao je na trogodišnju saradnju sa Andalužanima i duplo manju platu od one koju je imao u Madridu, jasan pokazatelj da je Saul odlučan da sebi pa i svima ostalima dokaže da ponovo može da bude onaj fudbaler koji je nekada privlačio pažnju najvećih klubova Evrope.

U Atletiko je stigao iz Reala leta 2008. godine, još kao trinaestogodišnjak, a napušta ga deceniju i po kasnije, posle 427 utakmica za prvi tim Jorgažnija, što ga stavlja na sedmo mesto večne klupske liste po broju nastupa. A, ono po čemu će ga definitivno pamtiti je gol Bajernu u polufinalu Lige šampiona 2016. godine, jedan od 48 koje je postigao za madridski klub.

Pa iako je u Atletiku bio višak, Sevilji bi trebalo da donese preko potrebno iskustvo i liderstvo, kojeg je falilo posle odlazaka Ivana Rakitića, Fernanda prošlog, odnosno Serhija Ramosa ovog leta...


tagovi

Saul NjigezAtletiko MadridSeviljatransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara